Published On: Pet, tra 23rd, 2021

Ante Prkačin: S Komšićem ste Hrvatima ogadili BiH, ako nam već birate predstavnika dajte nam Konakovića

Ovakvom politikom BiH nema šanse, nema perspektive, nema ni smisla. Mudri Haris Silajdžić je upozoravao prije 15 godina Bošnjake, ali ne slušaju oni pametne ljude. Rekao je, ostavite se Komšića, ostavite mogućnost Hrvatima da izaberu predstavnika, jer će se Hrvatima zgaditi BiH – rekao je Prkačin.

Ante Prkačin, saborski zastupnik ispred Domovinskog pokreta Miroslava Škore, a tijekom rata general HOS-a koji je formalno tada bio dio Armije RBiH kako tvrdi Dnevni avaz, imao je na današnjem zasjedanju vrlo otvorene i oštre istupe za govornicom.

Ušao je prvo u polemiku sa Miloradom Pupovcem, političkim predstavnikom Srba u Hrvatskoj, poručivši pritom kako smatra da je Srpska pravoslavna crkva “zločinačka organizacija”.

Potom se dotaknuo aktalne teme “non-papera” i Bosne i Hercegovine i poručio kako mu je izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH “ogadio Bosnu i Hercegovinu”.

Pohvalio je govor zastupnika Nine Raspudića o “non-paperu”.

– Ovo je prvi govor o ‘non-paperu’ koji nije amaterski s hrvatske strane – rekao je Prkačin.

Zatim je prešao na temu BiH poručivši da BiH sada nije država ravnopravnih naroda.

– Ovakvom politikom BiH nema šanse, nema perspektive, nema ni smisla. Mudri Haris Silajdžić je upozoravao prije 15 godina Bošnjake, ali ne slušaju oni pametne ljude. Rekao je, ostavite se Komšića, ostavite mogućnost Hrvatima da izaberu predstavnika, jer će se Hrvatima zgaditi BiH. Meni se BiH počela gaditi nakon Željka Komšića. Gospodo muslimani, ako ste Hrvatima izabrali predstavnika, pa dajte nam onog Konakovića. On je musliman, al’ nije važno, malo ga pohrvatite, momčina je, ovako visok i stasit k’o Nino… – rekao je Prkačin.