Published On: Ned, velj 14th, 2021

Anschober: Broj infekcija je velik i zbog velikog broja testiranja

U posljednjih tjedan dana Austrija je provela više od 1,5 milijun testova na koronavirus. Za ministra zdravstva Rudolfa Anschobera to je jedan od razloga zašto broj novih infekcija i dalje ne pada željenom brzinom.

Prema njegovim riječima, to samo po sebi ne mora da bude loš signal. Veliku pomoć u pronalaženju novih infekcija igraju i takozvani “ulazni testovi”.

“Prvi koraci vezani za ulazna testiranja, koja su počela u ponedjeljak djeluju izvrsno”, rekao je Anschober i dodao da se ovim testovima postiže širina u testiranju populacije što do skoro i nije bilo lako postići.

“Ukupno, bez računanja stotina tisuća testova od strane školaraca, u Austriji je u proteklih osam dana provedeno preko 1,5 milijuna testova“, naglasio je Anschober. Prema njegovim riječima to pridonosi i da se broj novih infekcija statistički povećava. Ministar zdravstva posebno naglašava i da su testovi najvažniji lukobran u borbi protiv rapidnog povećanja novih zaraza.

Većina testova koji se provode su antigenski testovi. Primjerice, od 200 tisuća antigenskih testova oko 35 tisuća otpada na PCR testove. Po broju testiranja prednjači Beč.

KROATIV