Published On: Pon, sij 28th, 2013

Android aplikacija za preuređenje FBIH

Vlasnicima smart telefona sa Android operativnim sistemom, odnedavno je na raspolaganju jednostavna aplikacija ”preuredi Federaciju ”  pomoću koje svaki korisnik Android Smartphona može napraviti svoj prijedlog preustroja Federacije i poslati ga predsjedniku BiH g. Patricku Moonu.
Prema riječima Krste Dobrića,  jednog od inženjera “Start – up” firme “Preuredi Federaciju”, aplikaciju je moguće besplatno preuzeti sa Googleovog marketa Google play.
Aplikacija je namijenjenja svima koji žele da posao preuređenja  Federacije učine jednostavnijim i zanimljivijim. Aplikacija u sebi nudi gotove module za preuređenje, od izbora namodernijih vrsta namještaja do rasvjetnih tijela.
Glavna odlika aplikacije je da korisnicima daje trenutne statističke podatke u Federacije, od broja stanovnika do rasporeda lokalnih i kantonalnih prometnica,  stanje kantonalnih proračuna i trošenje federalnog budžeta.
Aplikacija je zanimljiva i za kriminalce iz obitelji Lijanović kao i sve ostale obitelji koje se po uzoru na njih žele baviti kriminalom uz proteksciju međunarodne zajednice i potporu Hypo banke  jer daje detaljan satelitski snimak svih grla stoke, od nižih papkara do krupnih kopitara.   Ovo je posebno značajno jer se može predvidjeti da li krave,  svinje, i kokoši prelaze buduće zamišljenje kantonalne granice i u kojoj mjeri što je jako bitno za planiranje budućeg unutarnjeg uređenja FBIH, čiji će osnovni kriterij biti ekonomski.
Aplikacija crvenom zonom označava i potencijalna nalazišta nafte, što će svakako biti zanimljivo američkoj ambasadi kod određivanja budućih strateških partnera u BIH. Naime do sada je američka ambasada, po starom dobrom običaju podržavala sekularne muslimane u BIH jer im je netko prodao priču kako je radikalni islam prijetnja u BIH, što je daleko od istine, budući da se pokazalo kako je prijetnja opstanku BIH zapravo građanski sekularni bošnjački establišment. Ukoliko ta ,crvena, potencijalna naftna područja, nakon preustroja FBIH pripadnu većinskim hrvatskim kantonima jasno je na koju stranu će se okrenuti Amerika.
Aplikacija je dakle isprogramirana tako da detaljnije prikazuje kretanje roba, svinja, krava i usluga nego kretanje Srba, Hrvata i Bošnjaka što je jako bitno jer autor aplikacije nije nacionalist ni fašist nego patriot BIH.
Za slanje do 5 prijedloga preuređenja FBIH aplikacija je besplatna dok je za veći broj potrebno kupiti premium licencu ove aplikacije.
Za prvih 7 dana otkako je puštena u rad na području BIH, aplikacija je imala više od 35 000 preuzimanja.
Osim verzija na srpskom, hrvatskom i bošnjačkom, i engleskom,  za članove HSP-a napravljena je i verzija na korjenskom turskom.
poskok.info