Published On: Uto, velj 26th, 2013

ANĐA MARIĆ O GUBITKU SKRBNIŠTVA NAD SINOM: Osjećam se kao vještica koju progone jer je iz tuđe zemlje

Obistinile  su se najgore noćne more pjevačice Anđe Marić koja je izgubila skrbništvo nad sinom Gašperom. Odluka ljubljanskog pravosuđa pogodila je Zagrepčanku, a iz izvora bliskih Anđi koja je radi potrebnog mira promijenila i brojeve mobitela saznajemo kako se pjevačica ne osjeća najbolje. “Ona je trenutačno u jako lošem stanju i šokirana je ovom odlukom. Molim vas, dajte joj malo vremena”, kazala nam je osoba bliska pjevačici.
Ipak, uspjeli smo doći do Anđe koja se trenutačno nalazi u Sloveniji. Pjevačica nam je poručila da nije klonula duhom. “Začuđujuće sam dobro iako se osjećam kao neka vještica na koju trenutačno traje lov samo zato što dolazi iz tuđe zemlje”.
“Tri sam godine šutjela i samo šutjela, no sada sam odlučila da je i tome kraj. Patila sam u tišini, ali vrijeme je da svi saznaju kroz što sam prolazila i kroz što prolazim. Od samog sam početka znala tko mi je protivnik i predosjećala sam kako će se sve završiti. Žao mi je samo što tu nema nikakvog objašnjenja. Primjerice, na zadnjoj je raspravi moje ponašanje okarakterizirano kao provokativno samo zato što je sudac čitao komentare o meni koji su objavljeni na forumu showa Hrvatska traži zvijezdu. Zar je on dobio diplomu na osnovu toga što dobro “gugla”, pitam se. Oni se hvataju za svaku nebulozu. Ovime se krše sva moja ljudska prava, i kao žene i kao majke. Ali idem dalje, uložila sam žalbu na presudu i idem do kraja. Štoviše, idući ću put govoriti na materinjem mađarskom jeziku, i tražiti sudskog tumača, budući da sam prozvana kako ne govorim dovoljno dobro slovenski, iako na televiziji normalno vodim emisiju na tom jeziku” kazala nam je pjevačica kod koje sin i dalje boravi. Zasad je tjedan dana kod nje, a tjedan dana kod bivšeg supruga. Tek ako presuda postane pravomoćna moći će ga viđati svaki drugi vikend”. No, Anđa se nada da do toga ipak neće doći. Mali se pet puta dosad izjasnio da želi biti kod mene. Imam njegovu potpunu potporu. Čak sam mu nekidan rekla – Gaši, što ćemo mi dalje? Hoćeš li neko vrijeme biti s tatom, pa onda opet doći kod mene? A on mi je na to odgovorio – Ne mama. Želim biti kod tebe. Bori se za mene! Nemoj odustati! – kaže pjevačica. “Ne bih ovo radila da nije mog sina. Samo zbog njega sve ovo radim. Idem do kraja. Čak bih se prilagodila sinovim željama. Znam da svako dijete treba oba roditelja, i ako bi on želio, dopustila bih mu da bude i s tatom. Nisam osoba koja želi dijete odvajati od roditelja”, rekla nam je pjevačica dodavši da ona cijelo vrijeme izlazi djetetovom ocu u susret, te da se on i Gašper viđaju normalno i civilizirano, a tako će biti i ako ona dobije skrbništvo.
Ovaj scenarij malo je tko mogao očekivati pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da je maleni Gašper nekoliko puta rekao kako želi živjeti s majkom. Osobe iz pravnih krugova Slovenije s velikom su nevjericom pratile cijeli slučaj i kazale da takvu diskriminaciju od vještaka nikad nisu vidjele u svojoj praksi.
Drama pjevačice započela je kad joj je bivši suprug pokazao scene seksa s njenom prijateljicom, navodno inzistiravši da žive u poligamiji. Anđa je zbog svega potonula, i fizički, i psihički, a prošle je godine neko vrijeme i boravila u toplicama. Sve s jednim ciljem – da vrati snagu u borbi za najvažniju osobu u svom životu.

“Nepravomoćnom sam presudom izgubila skrbništvo nad svojim sinom. Naravno da ću se žaliti. Inače ta presuda u imenu naroda proteže se na 33 stranice i to je svojevrsna kronologija događaja na sudu u posljednje 3 godine. Hm.. zadnja rasprava je bila 31.1.2013 a i tzv. “Sodba u imenu ljudstva” ima datum 31.1.2013. Presuda na 33 stranice, natipkana isti dan?? Rasprava je 31.1.2013, počela u 12:30 i trajala je do 16:40. Kaj je sutkinja donijela odluku i sve to lijepo natipkala na 33 stranice nakon radnog vremena. Da, ja sam u Zoni Sumraka. Već neko vrijeme. Molim vas, pozovite Redatelja, trebam kratki predah! Mama mi kaže da se moralo nešto dogoditi da se pomaknemo korak naprijed. Čak i ovo je korak naprijed. Držite mi fige”, napisala je jutros na svom Facebooku očajna pjevačica.