Published On: Sri, lis 16th, 2019

Analitičar Granić odaslao žestoku poruku Komšiću, a ‘lupio’ i po Mesiću

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo Kraljevskoj švedskoj akademiji znanosti u povodu odluke da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu. Politički analitičar Ivica Granić na svom se Facebooku osvrnuo na Komšićevo pismo te mu odaslao žestoku poruku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić Kraljevskoj švedskoj akademiji znanosti uputio je pismo povodom odluke da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu.

“Vi ste apsolutno predzadnja osoba na svijetu koja je takvo pismo mogla poslati švedskom kraljevskom Komitetu, koji je bez ikakve sumnje pogriješio pri odabiru laureata”, komentirao je Granić.

Objavu Ivice Granića prenosimo u cijelosti:

“Čitam jutros, Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, uputio pismo Kraljevskoj švedskoj akademiji znanosti povodom odluke da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli austrijskom književniku Peteru Handkeu. Lijepo! No, lijepo je da je pismo poslano i ništa drugo. Kako naši stari vole kazati, nije važno što se kaže, važno je tko govori. Naime, da bi bio vjerodostojan, Komšić bi morao imati jednak stav prema svim žrtvama, jer nevina žrtva je nevina žrtva. Tu ne smije biti selektivnog pristupa, inače ste Handke broj 2, slikovito rečeno.

Znači, ne može se u uredu imati ogromnu sliku najvećeg zločinca sa ovih prostora ikada, Josipa Broza zvanog Tito, jer tako negirate njegove zločine u odnosu na koje je Srebrenica doslovce kap u moru, a onda prosvjedovati protiv dodjele nagrade Peteru Handkeu. Ne ide to tako. Inače, osobno sam potpisao peticiju protiv dodjele nagrade Handkeu i to javno objavio na svome Facebook profilu. Znači, g. Komšiću, vi ste apsolutno predzadnja osoba na svijetu koja je takvo pismo mogla poslati švedskom kraljevskom Komitetu, koji je bez ikakve sumnje pogriješio pri odabiru laureata. Zadnja je vaš ‘jaran’ Stipe Mesić”, napisao je.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare