Published On: Pet, svi 27th, 2022

Američki sud proglasio ga je krivim. Navedeni zastrašujući detalji. Prijeti mu doživotna…

Mirsad Kandić je državljanin Kosova, a uhićen je u Sarajevu u lipnju 2017. godine, gdje se skoro šest mjeseci skrivao u iznajmljenom stanu u naselju Grbavica. Ovog terorista su uspjeli locirati službenici Obavještajno sigurnosne agencije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH. Prilikom uhićenja kod sebe je imao lažnu bh. osobnu iskaznicu na ime Edin Radončić. Prilikom skrivanja u Sarajevu čak je operiran u klinici svog rođaka Zuvdije Kandića. Za njim su godinama tragale američke sigurnosne agencije. Prema policijskim izvorima, Mirsad Kandić je imao najmanje jedanaest identiteta, a u Siriju i Irak je prebacio oko 20 tisuća džihadista koji su se borili pod zastavom Islamske države Iraka i Levanta (ISIL). Među osobama koje je Kandić prebacio u Irak bio je i australski državljanin poznat kao Jihady Jake koji se 11. ožujka 2015. godine u samoubilačkom napadu automobilom bombom raznio u iračkoj Ramadi.

Nikon što je uhićen u lipnju 2017. godine, Kandić je 31. listopada 2017. godine izručen vlastima SAD-a, gdje mu se sudilo sve do početka ovog tjedna kada je proglašen krivim, a kazna će mu  biti izrečena u studenom.

“Kandić je bio visokorangirani pripadnik ISIL-a koji je regrutirao bezbroj fanatika, pomažući im da putuju u Siriju i druge teritorije kako bi postali borci ISIS-a. Optuženi je pomagao ekstremističku grupu na mnoge druge načine, uključujući osiguravanje oružja i širenje nasilne propagande širom svijeta, kako bi se nastavila njena krvava i brutalna teroristička kampanja. Kandićeve radnje bile su direktno povezane s napadima i značajnim gubitkom života”, naveo je američki tužitelj.

Kandić je, priopćeno je iz Ministarstva pravde SAD-a, pomogao da se izgradi tajni lanac dobrovoljnih boraca za ISIS, regrutirajući ih preko društvenih medija i osiguravajući njihov ilegalni tranzit u Siriju kako bi mogli voditi rat.

“On je igrao vitalnu ulogu u komunikacijskoj mreži terorističke grupe, omogućavajući ISISL-u da zadrži svoj teritorij unutar Sirije i potičući borce ISIL-a širom svijeta, da planiraju napade. Iako je prijetnja koju predstavlja ISIL evoluirala, moramo nastaviti našu potjeru i kažnjavanje onih koji podržavaju terorističku organizaciju”, priopćeno je.

Osuđujuća presuda, navodi se dalje, rezultat je “višegodišnje suradnje međunarodnih i domaćih partnera”.

Prije nego je otišao u Siriju, Kandić je živio u New Yorku. Dva puta je bezuspješno iz SAD-a pokušao preći u Siriju. Nakon što je shvatio da je to nemoguće, autobusom se prebacio do Meksika odakle je letio preko Paname, Brazila, Portugala, Njemačke, Kosova i Turske, prije nego što je stigao u Siriju krajem 2013. godine. Kandić se ISIL-u pridružio u sirijskom gradu Haritanu. Vodstvo ISIL-a je, potom, uputilo Kandića u Tursku kako bi preuzeo poslove krijumčarenja stranih boraca i oružja u Siriju. Proglašen je ISIL-ovim emirom za medije. Prema presudi,  Kandić je širio poruke o regrutaciji ISIL-a i jezivu propagandu koristeći više od 120 Twitter profila.

“Naprimjer, Kandić je poslao “dokumentarac” koji je producirao ISIL pod nazivom “Plamen rata”. Ovaj video je slavio osvajanja ISIL-a i sablasna pogubljenja ISIS-ovih zarobljenika, uključujući slučajeve u kojima su žrtve bile prisiljene da kopaju svoje grobove prije nego što su po prijekom postupku pogubljene pucnjem. Optuženi je tvitao da je ovaj video “najbolja stvar ikada viđena na ekranu”. Kandić je također bio posvećen regrutiranju stranih boraca za ISIS. Poslao je tisuće radikaliziranih boraca dobrovoljaca ISIL-a iz zapadnih zemalja na teritorije pod kontrolom ISIL-a u Siriji i na Bliskom istoku. To je uključivalo jednog Njujorčanina koji je postao snajperist i trener snajperista ISIL-a i još jednu osobu koja je postala emir sigurnih kuća ISIS-a u sirijskoj provinciji Idlib”, navedeno je u presudi objavljenoj u srijedu.

Jedan od stranih boraca koji se spominju u presudi, a kojeg  je regrutirao optuženi Kandić bio je Jake Bilardi iz Australije. Bilardi je kontaktirao optuženog u lipnju 2014. tražeći pomoć za prebacivanje u Siriju radi pridruživanja ISIL-u. Kandić mu je dao smjernice za dolazak u Istanbul u Turskoj. Kandić je, potom, dogovorio da Bilardi bude pokupljen na aerodromu u Istanbulu i prokrijumčario ga u Siriju. Kandić je održavao kontakt s Bilardijem i kada je postao ISIL-ov bombaš samoubojica. Bilardi je 11. ožujka 2015. godine počinio samoubilački napad kamionom zajedno sa svojim kolegama, pripadnicima ISIL-a, u iračkom gradu Ramada, ubivši, tako, sebe i više od 30 iračkih vojnika i iračkog policajca. Prije napada, Kandić je Bilardiju poželio sreću i rekao: “Neka Allah učini da unutarnji organi implodiraju”.

“Nakon napada, Kandić je hvalio Bilardija, kako na Twitteru, tako i pred suučesnicima. U audio snimkama koji spominju slične samoubilačke napade optuženi je hvalio ubojstvo više od 90 ljudi kao dobro”, navedeno je u priopćenju Ministarstva pravde SAD-a.

Osim toga, Kandić je, na ratištima davao obavještajne podatke i karte  ISIL-ovim zapovjednicima i borcima na terenu, uključujući i bh. državljanina Bajru Ikanovića koji je, također, poginuo u Siriji.

“Kandić je također sklopio zavjeru s (Bajrom) Ikanovićem i drugim pripadnicima ISIL-a u Siriji da kopaju tunele ispod tursko-sirijske granice kako bi u isto vrijeme prebacili 800-1000 boraca u ISIL. Kandić je također oblikovao informacijsko okruženje u kojem je ISIL djelovao. Na primjer, optuženi je uputio druge pristaše ISIL-a da se suzdrže od objavljivanja bilo kakvih informacija o uspjehu (ili neuspjehu), kao i da minimiziraju svako izvještavanje o vojnoj akciji ISIL-a. Kandić je upravljao i novcem za borce ISIL-a u Siriji, uključujući dvojicu borca ​​ISIL-a koji su optuženom dali svoje bankovne kartice, s kojih je bankovni zapis pokazao više od 40.000 dolara u transakcijama. Kandić je prokrijumčario oružje ISIL-u u Siriji, uključujući nišan za snajperista ISIL-a. Kandić je upravljao privatnom tržnicom preko Telegrama – nazvanom “Hilafa (Halifat) Market” – za koju je optuženi bio administrator grupe s ovlašću da ograniči pristup grupi. Članovi su često objavljivali vatreno oružje i vojnu opremu na prodaju, uključujući minobacače, samoubilačke pojaseve, jurišne puške i drugo vatreno oružje. Među članovima privatnog Telegram tržišta optuženog Kandića bio je Abu Luqman, koji je u to vrijeme bio guverner ISIL-a za provinciju Raqqa, de facto glavni grad ISIL-a u Siriji”, navedeno je na stranici Ministarstva pravde SAD-a.

guest
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kvico
Kvico
1 mjesec prije

I onda se bosnjacki islamisti propinju na zadnje noge kad Kolinda kaze da u BiH ima isilovaca!

bosna do groba
bosna do groba
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

Sta se ono crni u blajburgu?

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  bosna do groba
1 mjesec prije

Hrvati i nekadašnji Hrvati islamske vjeroispovijesti( nakon toga nazivali se još neopredjeljeni,muslimani,Muslimani,Šnjooookkeeee, a prije toga turci,muhamedanci) 😂😂😂😂

bosna do groba
bosna do groba
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Ne ne… To su madzari, šokci , škutori wanna be nacisti. Obicni kerovi

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  bosna do groba
1 mjesec prije

UBI se Ma.jmune

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  bosna do groba
1 mjesec prije

Znam da mijenjate imena kao čarape ali još nisam znao da se i tako nazivate. Da kinezi zavladaju klemisali bi oči klemericom 🌻

SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

JOK… OPET BI TURCEM LEHUMILI MINĐE TVOJIM KEVAMA KOJI VEK…

SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
Šta ti kažeš na ovo?  SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
1 mjesec prije

… I MIJENJALI UČKURE NA CRNIM DIMIJAMA XAXAXAXAXAXAXAXAX XAXAXAXA

ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
Šta ti kažeš na ovo?  bosna do groba
1 mjesec prije

ISIL SE POKAZAO KAO NAJEFIKASNIJE JUDEO-EVANGELISTIČKO ORUŽJE PROTIV MUSLIMANA…
SVI SU OVI U BOSNU DOŠLI SA HRVATSKIM Pasošima TOKOM SH AGRESIJE 90-ih, a VEĆINA IH BILI KOPTI I ARAPI KRŠĆANI…
OVI “NAIVCI I P(L)AĆENICI” ZA SIRIJU IŠLI PREKO “SRBSKIH” KONVERTITA I PREKO SRBSKE BIA-e, A U BOSNI SKORO BILA AFERA SA VISOKIM VELIKODUŽNOSNICIMA HDZ-a KOJE SU U SARADNJI SA HRVATSKOM BIA-om VRBOVALI I MANIPULISALI STUDENTIMA I OSOBAMA SA SPECIJALNIM POTREBAMA DA “PROMIČU” VEHABIZAM I DA NUDE NOVČANU NADOKNADU ZA STUDENTE KOJI ĆE “ŠPIJUNIRATI”, A ONDA JE EKIPA UHVAĆENA KOJA JE NAORUŽAVALA tzv. VEHABIJE ORUŽJEM IZ HRVATSKE… U TOJ EKIPI SU BILI matora Par Seljanka BIVŠA tužiteljica Tadić i njena familija Mijo Krešić i voditelj RTRS-a Mato Đaković.. I OVAJ IMA PREZIME KO NATAŠA KANDIĆ.

Last edited 1 mjesec prije by ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
SERBIAN FASCISTIC SYMBOL "Z"
SERBIAN FASCISTIC SYMBOL "Z"
Šta ti kažeš na ovo?  ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
1 mjesec prije

THE LETTER “Z” IS THE FASCISTIC SYMBOL OF THE SERBIAN CHETNIKS, THE SERBIAN FASCISTIC ARMY DURING THE 2.W. WAR WHO KILLED 100.000 BOSNIAKS AND 99% OF JEWS IN SERBIA(only in Beograde 15000 JEWS HAVE been KILLED) DURING 2.W.W.
SERBIAN CHETNIKS HAVE SYMBOL “Z” WRITTEN ON THE KNIFE “KAMA” WHICH IS A SPECIAL KNIFE FOR SLAUGHTERING PEOPLE … AND THE LETTER “Z” MEANT “ZAKLATI” (SLICE TROATH)..

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  SERBIAN FASCISTIC SYMBOL "Z"
1 mjesec prije

Pravednika među narodima i Srba i Hrvata,nego koga ono nema? Tko je ono razvalio sinagogu i prije nego dođoše nacisti?

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

NDH vlast…ako je razvaljena….KATOLICI..samoproglaseni Rvati…muslimani ne ruše vjerske objekte prve i druge objave…tebi je ponuđena treća, rodjen si kao musliman..

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
1 mjesec prije

Hahaha to je na razini basni kao i ona da ste iliri 😂😂😂😂😂

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Sta ces nauka pokazuje..DNA..

SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

TO MOREŠ U SVOM SELU NA NEKOM TRADICIONALNOM STRNČENJU CUCLAT, onako, über alles
… OVO NISU NIKAKVE TEORIJE BOŠNJAČKIH MITOMANA, NEGO ZVANIČNI PODACI SA DESETINA INSTITUTA ZA ANALIZU GENA I KRVI OD EDINBURGA, PREKO LJUBLJANE, ZAGREBA, TUZLE, SARAJEVA, BEOGRADA, PRIŠTINE, SKOPLJA, PA DO NEKOLIKO RENOMIRANIH AMERIČKIH INSTITUTA ZA ANALIZU KRVI…
… A TEBI JE i OGLEDALO DOVOLJNO ZA ANALIZU… RAZLIKA JE “OČEVIDNA” I DRASTIČNA..tvoji VL.AHI (alias rvati i srbi) MRKI, PINDAVI, KLEMPAVI, klasični mix TURSKO-HUNSKO-CINCARSKI, A BOŠNJACI…. AUTOHTONI EVROPEJCI… “NORDIJCI”..GOSPODA…. vs. SHkmetovi.

SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
Šta ti kažeš na ovo?  SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
1 mjesec prije

Srbi imaju 13, a Hrvati 12 GENETSKIH HAPLOTIPOVA i nijedan NE PREDNJAČI, a među njima imaju HAPLOTIPOVE H, K, J,E..ba.čine HUNSKO-TURSKO-ANADOLSKE (koje BOŠNJACI NIKAKO NEMAJU).
Bošnjaci IMAJU AUTOHTONI EVROPSKI HAPLOTIP I (I1b) tzv. “Nordijski” kojeg ima samo u Evropi i kod Bošnjaka je zastupljen u krvi 65-75%, što je više nego kod Skandinavskih naroda 55%.(srbi i hrvati ga imaju cca 35%).

SAVREMANA ANALIZA KRVI BOŠNJAKA na lokalitetu SARAJEVO MAGLAJ ZENICA TUZLA dokazuje NEPROMIJENJENOST KRVI cca 11000 GODINA…

Nova nauka ANTROPOLOŠKA GENETIKA utvrdila da su BOŠNJACI NAJSTARIJA KULTURNA OAZA odmah iza Baska u Španiji i na jugu Francuske STAROSTI 38000 godina….

DAKLE, DOKAZANO, BOŠNJACI NISU NIKAKO MOGLI NASTATI OD srba I hrvata, NEGO OBRNUTO!!!

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  SAVREMENA NAUKA vs. S-H GUSLARSTVO I MITOMANIJA
1 mjesec prije

Hahahahahaha uhuhuhuhu hahahaha braća Grimm su male mace hahahahaha jadni sve živo izmisliti ne bi li se našli u povijesti prije turskih osvajanja hahahahaha

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
1 mjesec prije

Ponavljaj ovo dijete vise puta

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  bosna do groba
1 mjesec prije

Ma.ma TI u GROBU

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  bosna do groba
1 mjesec prije

potočarka.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

evo EUROPSKOG muslimana tuppavvog ilije cvitanovića iz 90-ke!

Kortikosteroidac
Kortikosteroidac
1 mjesec prije

Da ga nisu uhitili, već bi ga Džafer i Biserka spakovali u diplomaciju. Šteta “talenta”.

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  Kortikosteroidac
1 mjesec prije

A i komšo isto.😂😂😂😂😂

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Sve je ovo bakirova škola nas će muslimane sve ovo koštati izolacije a već nas svi u okruženju gledaju kao islamsku sirijsku državu braćo muslimani borite se protiv bakira kriminalca i ostalih luđaka oko njega još nije skroz kasno

ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
1 mjesec prije

SLOVO “Z”…
JE FAŠISTIČKI SIMBOL SRBSKIH ČETNIKA…
SIMBOL “Z” SU IMALI SVI SRPSKI ČENTICI UGRAVIRANO I ISPISANO NA NOŽU “KAMI”, NOŽU ZA KLANJE LJUDI …
SLOVO “Z” JE ZNAČILO “ZAKLATI”..
DRAŽINI ČETNICI KOJI SU POBILI 100.000 BOŠNJAKA U BOSNI I SANDŽAKU SU NA KAMI IMALI UREZANO ĆIRILIČNO SLOVO “Z”, PA JE NA KAMAMA I NA ZASTAVAMA PISALO ĆIRILIČNO “3”

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
1 mjesec prije

Stvarno su desetine tisuća viceva o inTELEktu šnjoooka današnjih više bili opisi nego vicevi. Ni obraza,ni karaktera,a ni pameti=bosanski suniti😂😂😂😂

"NAJGLUPLJI NAROD NA SVIJETU SU HRVATI" W.Čerčil
"NAJGLUPLJI NAROD NA SVIJETU SU HRVATI" W.Čerčil
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

HRVATSKA i ove godine čvrsto drži titulu najgluplje zemlje na svijetu, prema rezultatima stranice Thetoptens.com.
Evo nekoliko od 1000 komentara o Najglupljoj naciji na svijetu:

“Obožavaju Ratne zločine i ratne Zločince!”

“Žele biti nacisti. Ovi ljudi ništa ne žele toliko jako koliko žele biti Nijemci… To ih svrstava u kategoriju posebnih debila”

“Hrvati su toliko glupi. Zemlja je prekrasna, no vlada (uglavnom HDZ) uzima novac za sebe pa zemlja postaje siromašnija, a glupi građani stalno glasaju za najgoru vladu pa se čude zašto nema novca.”

“Slušaju užasnu glazbu koju zovu ‘cajke’. Baš uništena zemlja zbog glupih ljudi”

“Oni žive u 1941. Glupi i pokvareni ljudi”

“Kao što su Nijemci jednom rekli: Bože, čuvaj me Hrvata i kuge”

“Nacistička nacija. Vjeruju u fašizam i misle da će ih Njemačka podržati. Njemačka se promijenila nakon dva svjetska rata, Hrvatska nije. Jako glupa nacija”

DAKLE, UPRAVU JE BIO WINSTON CHURCHILL kad je OPISIVAO Hrvate kao NAJGLUPLJI NAROD NA. SVIJETU.

Srbi nisu ovdje uvršteni jer su u potkategoriji sitnih papkara species đikanus opancus origin putrovac

CIVILIZOVANI SVIJET O GENOCIDNOM NARODU
CIVILIZOVANI SVIJET O GENOCIDNOM NARODU
Šta ti kažeš na ovo?  "NAJGLUPLJI NAROD NA SVIJETU SU HRVATI" W.Čerčil
1 mjesec prije

Srbe treba SPOKOJNO BO:MBARDOVALI, – govorio je Džejmi Šej, portparol NATO-a.

“Treba bo;mbardovati Srbe” – rekao je Pa;pa Jovan Pavle Drugi Bilu Klintonu.

-” Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i te:rorista – bila je izjava Žaka Širaka..

” Molim se da se VATRA NEBESKA obruši na Srbe – rekao je otac Pjer, poznati francuski sv:eštenik i hum;anitarac..

Što se Srba tiče… To je danas jedan bolestan narod – general Žak Kot, bivši komandant UNPROFOR-a..

Srbi nisu naročito pametni… – kazao je Lorens Inglberger bivši državni sekretar SAD-a..

Trebalo bi da Srbiju osudimo na kar:antin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše –
David Gompert, direktor za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednos AMERIČKE AD:MINISTRACIJE,

“Srbi su zl:očinački du:peglavci” – rekao je Ričard Holbruk.

Srbi su za nas uvek bili i ostali samo BANDA RAZBOJNIKA i UB:ICA – Johan Fric, direktor bečkog dnevnika Di Prese i direktor Međunarodnog Instituta za Štampu.

– “Srbi su dvodimenzionalan narod s težnjom ka pros:takluku… Životinje koriste svoje resurse znatno srećnije nego OVI NAOPAKI STVOROVI, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju – Ser Piter Justinov, glumac i ambasador UNESCO-a

-“Predlažem da se srpskoj djeci zabrani u školama učenje srpske nacionalne genocidne poezije – prof. dr Rolf-Diter Kluge, direktor slavističkog seminara Univerziteta Tibingen.

Neka se Srbi podave u sopstvenom sm:radu – izjava Helmuta Kola, nemačkog kanc:elara, početkom 1998.g.

– Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva – Toni Bler, britanski premijer ..

Srbi su ter:oristi koji siluju djecu – Bil Kli:nton, američki predsednik..

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  CIVILIZOVANI SVIJET O GENOCIDNOM NARODU
1 mjesec prije

Jesam potomak MUSLIMANA
kurajberdjeda Derim Murata iz Erzuruma. Moja prababa Jelisaveta sa tromeđe Bugarsko-Rumunsko-Vlachke (gde je nastala srbija) me naučila terminu PODOKITIT… Uvek je mudno govorila: TURČINU SE OKITIT KOJI ĆE TE DOKITIT…. NEĆU VLA ŠKOG SPUŽA, ‘OĆU SUNET MUŽA…. NEMA… URCA BEZ….URCA T… K… i obrnuto.
Na seoskim STRNČENJIMA uvek je evocirala sećanja na deda Murata i u mraku ga dozivala: “Derimeeee Murateeee..!
Ponosan sam na svoje MUSLIMANSKE korene i Antalijski nakvarcan ten i Turbo cincarske uši, to je uvek IN kad si srbiN.
Želio BiH biti i ja malo žućkast ko Evropejac BAKIR jer ŽUJO JE ZAKON… blagodarim

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Joj dobar si poklanjam nick..hahaha…Bogami vas dva ovaj prvi i ti drugi u ovoj za,,,je,,,ban CIA I VODITE NA BOJNOM KOS OVOM POLJU..

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  CIVILIZOVANI SVIJET O GENOCIDNOM NARODU
1 mjesec prije

Pokazati srpskoj mladeži radi ozdravljenja..

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Prrd… IN VERITAS PRALJKOVACA

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Prdi ti koliko hočeš ali sam vas nizao trocjevcem kao duhan hahahaha

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Znam, drinski kerovi ,po koloni spasa ,joletova JEDINICA

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
1 mjesec prije

Samo OVO ponavljati…samo copy paste ….radi Ovih bosnjackih imbecila….djikani to znsju
Uzpejci i njihova djeca neznaju

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  ISIL JE JUDEO-EVANGELISTIČKi PROIZVOD
1 mjesec prije

Na suđenju 1946 Draži je sudjeno i zbog slova Z …ali ne što je poklao i pobio 10 procenata muslimana po Moljevic Draza dokumentu od 100 %,nego što je ubijao NEDICEVE već ubija srbe koji su bili simpatizeri K..P.. JUG.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Slaba ti škola bivsa srbokuministicka