Published On: Pet, ožu 16th, 2018

AMERIČKI KONGRES POTVRDIO: Bin Laden s BH putovnicom ubijao je BH građane a 2001-e Amerikance

BERLIN, SARAJEVO – Tijekom rata u Bosni i Hercegovini, Osama bin Laden je u najmanje dva navrata boravio na Balkanu. Obje posjete su dokumentirane i obe su bile koordinacijske.

Ideolog radikalnog islama, u BIH je boravio zadnji dokumentirani put 1994. godine. U Sarajevu. Iste godine bio je i u Tirani. Pretpostavlja se da je u Sarajevu bio tijekom 1993-e. Tada traju borbe njegovih boraca s HVO-om. Što će reći da je Bin Laden oslobađao BiH od agresora. Hrvata iz BIH. Međunarodni sud je tako presudio. Ukratko Bin Laden se borio protiv osuđenog ratnog zločinca Praljka. Kako Laden nikad nije osuđen može se kazati da je ovaj pravedni čovjek bio na strani antifašizma i pravde. Cijela područja u BIH tako su ostala počišćena od Hrvata. Jer je antifašizam pobjedio zločesti fašizam. Načini njegove borbe bili su čudni. Vojnici su mu imali običaj sjeći ljudima glave. To je prvi put da antifašisti koriste tu vrstu zastrašivanja neprijatelja. A onda mu se nešto dogodilo i od hrabrog borca za Bosnu u Americi je postao  terorist.

Posjetu Osame bin Ladena Sarajevu i njegov susret sa Alijom Izetbegovićem otkrila je novinarka njemačkog magazina Spiegel, Renate Flotau  koja je ispred ureda Alije Izetbegovića, tadašnjeg prvog čovjeka vlasti u Sarajevu čekala interview a onda je ugledala Bin Ladena.

Brbljiv mladić

Bin Laden joj je, tom prilikom, dao i vizit kartu i rekao da namjerava  u Bosnu dovesti muslimanske dobrovoljce i potvrdio da ima putovnicu BiH. Tijekom susreta Bin Ladena i Alije Izetbegovića, navodno, snimljena je i jedna fotografija, pisale su Nezavisne.

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovina u Beču izdalo je Bin Ladenu putovnicu 1993. godine, a skandal oko tog dokumenta izbio je poslije terorističkih napada Al Qaede na NYC i Washington, poslije čega je uništena kompletna dokumentacija o ovom skandalu.

Primitak u državljanstvo osobno potpisuje Hasan Čengić (SDA).  On nije sam. Husein Živalj (SDA) je ime koje su mediji spominjali kao osobu od povjerenja vrhu države a koja se bavila kasnijim poništenjem dokaza. I on je dospio na američku crnu listu. Ubzro im se pridružuje Bakir Alispahić (SDP). On je negirao djelovanje iranskih obavještajaca u Pogorelici. Izetbegović je završio u bolnici kada su mu pokazali što je Alispahić negirao. Američki general Clark bio je posebno bijesan na Alispahića. Bakir Alispahić je danas član SDP-a i lobist Željka Komšića. Često uzima izjave od US ambasade. I oni mu ih najnormalnije daju. Evo što je o njemu govorio nekadašnji kandidat za predsjednika SAD-a:

Živalj  je odmah nakon napada na NYC tornjeve pobjegao u BIH potom je dospio na US crnu listu.  Građani su tako, i ne znajući, plaćali takve ljude u BH diplomaciji. Bošnjaci nisu imali pojma što u njihovo ime s Irancima radi Alispahić. Svi su oni , to valja naglasiti, bili plaćeni od BH građana da rade pošteno svoj posao. Što su radili? Pravili od BIH u svijetu imidž prototerorisitčke zemlje? Koliku štetu zbog ovakvih ljudi trpi jednako cijela BIH? I Bošnjaci i Srbi i Hrvati?

O ulozi Osame bin Ladena pisao je i magazin Zeitenschrift. U tekstu pod naslovom “Bin Laden in Sarajevo” (Bin Laden u Sarajevu) od 11. rujna 2004. godine objavio je priču o tome da je glavnoosumnjičeni za napade na NYC i  Washington 11. 9. 2001. godine bio saveznik NATO-a na Balkanu u vrijeme ratova na ovom području, u prvoj polovini devedesetih godina prošlog vijeka.

“Od sedam ključnih figura koje su sudjelovale u napadu 11. 9, najmanje četvorica su se tijekom 90-ih borila u postrojbama Armije BIH“, piše Zeitenschrift, za šta su, prema istom izvoru, znale i njemačke  službe.

“O tome im je svjedočila supruga jednoga od tih bh. mudžahedina Halida Šeika Mohameda Almidhara i to je spomenuto i u izvještaju američkog Kongresa o napadima 11. rujna”, navodi Zeitenschrift u tekstu koji možete pročitati na internet adresi: http://www.zeitenschrift.com/news/sn-27904-binladen.ihtml

U Albaniji regrutirao borce za Kosovo

Aktivnosti Osame bin Ladena u Albaniji su, također, bile dobro dokumentirane, a snagu koju je njegova mreža imala u toj zemlji najbolje, čini se, oslikava činjenica da je tadašnji američki ministar obrane William Cohen u srpnju 1999. godine otkazao posjetu Tirani zbog straha od terorističkog napada.

Sam Bin Laden je u Tirani boravio 1994. godine, kao dio saudijske delegacije, a sa tadašnjim albanskim dužnosnicima razgovarao je o otvaranju islamskih centara u toj državi, ali je gro njegove organizacije uništen tokom 1998. godine, u zajedničkoj akciji američke Centralne obaveštajne agencije i albanskih agenata.

Albanska policija je zbog ubojstva uhitila Kloda šeik Bin Abdel Kadera, koji je tijekom suđenja rekao da je bio dio organizacije koju je u Albaniji uspostavio Bin Laden, sa ciljem da regrutira i organizira dobrovoljce za borbe na Kosovu.

Ukupan broj takvih boraca, prema zapadnim procenama, kretao se oko 500, ali je njihov utjecaj u velikoj mjeri bio marginaliziran, pisale su svojedobno Nezavisne.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare