Published On: Uto, lip 29th, 2021

AMERIČKI IZASLANIK ZA ZAPADNI BALKAN Matthew Palmer u subotu dolazi u BiH zbog izmjena Izbornog zakona

Matthew Palmer, američki izaslanik za Zapadni Balkan u subotu dolazi u radnu posjetu u BiH, potvrđeno je za N1.

Palmer će se sastati s članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, Miloradom Dodikom i Željkom Komšićem.

Inače, predsjednik HDZ-a Dragan Čović jučer je, na promociji svoje knjige “Iznad crte” najavio da očekuje da će se do kraja usuglasiti način izbora članova Predsjedništva i izaslanika u Dom naroda, u kratkom razdoblju sa predstavnicima Međunarodne zajednice.

“Dali smo sve oblike koje mislimo da mogu predstavljati sukladno tom sporazumu i uvažiti sve odluke Ustavnog suda i suda u Strazburu kada je riječ o Predsjedništvu i Domu naroda. U subotu, nedjelju i ponedjeljak smo s najvišim predstavnicima međunarodne zajednice, koji će doći u BiH da završimo taj posao”, rekao je Čović ne precizirajući tko u BiH dolazi.

Palmer je, inače, u ožujku ove godine razgovarao s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem o promjeni Ustava i Izbornom zakonu.

Palmer je, između ostalog, naglasio podršku SAD za ograničene ustavne promjene kako bi se implementirale odluke ECHR-a kao i za izmjene izbornog zakonodavstva koje bi riješile integritet i odluke Ustavnog suda BiH, te za institucionalni proces koji bi uveo ova pitanja u državni Parlament.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x