Published On: Sub, svi 6th, 2017

ONO ŠTO SE KOD NAS CIJENI, U FRANCUSKOJ JE VELIKI MINUS: Macrona žele srušiti tako što ga povezuju s CIA-om i NED-om

Nekom političaru u BIH bliskost sa CIA-om donijela bi političke bodoce. Činjenica da ga je po glavi potapšala Hillary u kmetskom društvu kakva je BIH sigurno bi također valjalo. Uvezanost pojedinog političara u BIH sa NED-om, organizacijom koja voli dizati umjetne prosvjede i paliti zgrade, pa potom sve to nazvati “spontanim događanjem naroda” također je bonus. Dok u Francuskoj, državi koja je država, koja nije kmetsko društvo, uvezanost pojedinog predsjedničkog kandidata sa obavještajnim službama strane države, ili sa CIA-om, ili NED-om, nije plus nego minus. Čak i umjerenom kandidatu kao što je Macron. Upravo dok traje izborna šutnja, Macrona se nastoji urušiti preko društvenih mreža na ovaj način. Nevažno je li to što pišu o Macronu istina il nije. Ovdje je tek važna paralela, između francuskog društva i našeg. Tek da shvatimo da g. Cvetković, NED-ova čistačica u BIH u Francuskoj nikako ne može biti nekom političaru samo plus. Nego minus. Kad se odvrnu relacije između NED-a, Cvetkovićke i Bajrovića, onda je valjda jasno, zašto Bajrović preko usta može pustati riječi, koje niti jedan političar ne može. U državi “jednakih” političar pod zaštitom Najdraže, protektiran je.

Francuski predsjednički kandidat Emmanuel Macron žrtva je ‘masivnog i koordiniranog’ hakerskog napada čija je svrha utjecati na izbore u nedjelju, priopćio je njegov izborni stožer u petak kasno navečer

U priopćenju se navodi da su dokumenti koji su u petak procurili na internet bili u mailovima hakiranim prije nekoliko tjedana. Radi se o elektronskoj pošti dužnosnika njegovog pokreta En Marche! (Naprijed!).

Ti su dokumenti pomiješani s lažnim dokumentima kako bi ‘posijali sumnju i dezinformacije’, navodi njegov izborni stožer dodajući da je to pokušaj ‘destabilizacije francuskih predsjedničkih izbora’ sličan onome koji se dogodio u Sjedinjenim Državama prošle godine.

Macronova stranka već je krajem travnja potvrdila da je bila meta hakerske skupine ‘Pawn Strom’.

Zapadne tvrtke za sigurnost podataka na internetu smatraju da bi ta skupina mogla biti povezana s ruskim obavještajnim službama. Izborno povjerenstvo priopćilo je da će održati sastanak kasnije u subotu nakon što ga je Macronov izborni stožer izvijestio o hakiranju i objavljivanju podataka.

Povjerenstvo je pozvalo medije da budu oprezni u objavljivanju detalja o mailovima budući da je izborna kampanja završena.

Prema ispitivanjama javnog mišljenja, centrist Macron pobijedit će u nedjelju kandidatkinju Nacionalne fronte Marine Le Pen u drugom krugu predsjedničkih izbora, koji se smatraju najvažnijim francuskim izborima zadnjih desetljerća. Posljednje ankete pokazuju da će Macron osvojiti oko 62 posto glasova.