Published On: Pet, kol 18th, 2017

AMERIČKA SENATORICA ŠOKIRALA: “Nadam se da će netko izvršiti atentat na Trumpa”

Američka senatorica Maria Chappelle-Nadal objavila je na svojoj Facebook stranici komentar u kojem navodi kako se “nada da će netko izvršiti atentat” na Donalda Trumpa.

Demokratska senatorica iz Missourija u srijedu je objavila i zatim brzo izbrisala svoj komentar. Za Kansas City Star izjavila je  da ga je napisala jer je bila “frustrirana zbog traume i očaja” koje je
predsjednik uzrokovao svojim komentarima o nasilju u Charlottesvilleu, prenosi Index.hr.

“Mrzim Trumpa. On uzrokuje traume i noćne more”

“Pogriješila sam u svojoj reakciji. Frustrirana sam. Jesam li mislila ozbiljno? Ne. Jesam li frustrirana? Apsolutno. Predsjednik nam nanosi štetu. On uzrokuje mržnju”, izjavila je Chappelle-Nadal.

Senatorica je također rekla: “Na svojoj osobnoj Facebook stranici objavila sam ovu izjavu – ‘Mrzim Trumpa. On uzrokuje traume i noćne more’. To je bila moja originalna izjava i mnogi su na nju reagirali”.

“Trumpovi komentari olakšavaju rasistima da budu rasisti. Dok god imam glas, govorit ću o šteti koju nanosi ovoj naciji”. Republikanac Kirk Mathews je na Twitteru zatražio ostavku senatorice zbog njezine izjave, na što je kratko odgovorila: “Neću dati otkaz”./HMS/