Published On: Thu, Jul 2nd, 2020

Alkosi demantiraju da žele preuhljebiti Čedoglua s hrvatske na srpsku plaću u Bihać. No zašto su tako oštro reagisovali?

Komšićevi šankeri, u šali nazvani “Demokratska fronta” demantisovali su navode koje su prvotno objavljene na  portalu Alternativne TV, a radi se o, kako su naglasili nezvaničnim informacija da bi Čedoglu Jovanoglu mogao biti kandidat ove stranke za kantonalnog ministra.

U svom odgovoru na pitanje ATV-a o ovim nezvaničnim informacija, iz DF nevjerojatno oštro sve demantuju.

“Na portalu ATV-a jutros je osvanuo tekst u kojem vrli pisac piše da je „Demokratska fronta kandidovala Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantonalnih vlada, između ostalih i za ministra obrazovanja USK, nezvanično saznaje ATV“. Isto tako „nezvanično“ naš drug Čeda „kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin.“

Zemljo, otvori se.

Da Vam zvanično odgovorimo: Od prvog do zadnjeg slova što ste napisali, sve je laž, izmišljotina, novinarska bljuvotina po obrazu nekada časne novinarske pozicije! I da stvar po Vas bude gora, autor tih gadosti nazvao je Centralu stranke prije objave teksta i lijepo smo mu objasnili da ta priča nema veze s vezom.

Naravno da u finalnom tekstu tog našeg stava nema.

Navikli smo mi da nam se podmeću razna „kukavičja jaja“ ali ovakvu podvalu do sada nismo imali.

Na sramotu Vaše, nekada ugledne redakcije a sada tajkunskog stranačkog glasila   i „piskarala“ koji se naravno nije potpisalo.

A našem drugu Čedi želimo brzi oporavak i skoro viđenje u našem i njegovom Sarajevu. Drži se, Čedo””, navode iz DF-a.

Ostaje nejasno zašto je DF ovako oštro reagisovao, pa čak u nekim svojim navodima uvrijedio novinare i ATV kuću.

Tragom neslužbenih informacija kontaktirali su iz ATV stranku, a vijest o tome objavili na ATV portalu prije zvaničnog odogovora.

Još jednom napominjemo da se radi o nezvaničnim informacijama od ljudi iz USK-a koji su upoznati sa situacijom.