Published On: Ned, svi 5th, 2013

Alkesinac: Studentica poginula na proslavi svog rođendana

Aleksinac – Maja Dimitrijević (20) iz Aleksinca poginula je 3.maja oko 02:35 sati u teškoj prometnoj nesreći na lokalnom putu Žitkovac – Aleksinac, dok je Miroslav Milanović (39) teško povrijeđen. Oni su se nalazili na motociklu marke “kavasaki”, kojim je upravljao Milanović, koji se sudario s “ladom samarom” kojom je upravljao Zoran M. (39) iz Žitkovca.
Maja je bila student Akademije primjenjenih umjetnosti u Beogradu, odakle je u rodni Aleksinac došla da bi proslavila svoj rođendan s društvom, a Milanović je aktivni policajac PU Ražanj, koji u momentu nesreće nije bio na dužnosti već je krenuo da prvoza drugaricu motorom.
  – Maji je bio rođendan 1.maja. U četvrtak navečer je otišla na brdjanka, u diskoteku, da bi ga proslavila sa društvom. Bila je moja sestra s njom, krenuli su oko 23 sata od kuće, a tamo ih je čekalo društvo. U neko doba pojavio se Miroslav motorom. Ona je htjela da je provoza, moja sestra joj to nije dozvoljavala.Maja je insistirala, tetka ju je zaustavljala, ona je htjela da je provoza “samo jedan krug”. I više se nije vratila – plačući priča neutješna majka nastradale djevojke Danijela Dimitrijević.  
Nju je policija obavijestila o tragediji u 2.30 časova.

 Majka Danijela: Nema više mog umjetnika 

– Odmah sam otišla na mjesto tragedije. Vidjela sam moje dijete kako nepomično leži na putu i automobil.Nisu me pustili da priđem bliže. Ne znamo kako je došlo do sudara, čuli smo da je vozač automobila bio pijan. Nema više mog umjetnika. Ona je studirala Akademiju primijenjenih umjetnosti, scenografiju, bila je odličan student, imala je sve desetke i samo jednu devetku. Došla je da s obitelji i društvom proslavi rođendan i eto kako je ispalo. Što mene Bog ne uze, a ona da je ostala živjeti – jecajući priča Danijela.  
Deda nastradale djevojke Desimir Dimitrijević rekao je da je išao u policiju, saznati što se dogodilo, ali da nitko ništa neće reći.  
– Ostao sam bez prve radosti, nema više naše Maje – priča djed Desimir.  

Vozač “lade” pomaknuo vozilo nakon sudara 

Rođaci kažu da je vozač “lade samare” pomjerio automobil odmah poslije sudara.  
– Navodno je pomaknuo auto da bi Maji pružio pomoć. Istraga će utvrditi da li je to zaista bio razlog ili da se ne bi primijetilo da je prešao na drugu stranu kolnika, kaže jedan od rođaka.  
Vozač motocikla s teškim ozljedama prebačen je u Niš.  
– On je zadobio prijelom drugog kralješka ali nema neuroloških ispada i može pokretati i ruke i noge.Utvrđen je i serijski prijelom rebara s lijeve strane kao i kontuzija pluća. On je svjestan i stabilan, nije životno ugrožen – kaže dr. Marko Čelar dežurni ljekar na odjeljenju grudne hirurgije.  
Povrijeđeni Miroslav je odmah poslije nesreće pitao za Majino zdravstveno stanje, dok su mu ukazivali pomoć, ali je strašnu istinu saznao tek u bolnici.