Published On: Uto, stu 8th, 2016

Aleksandar Vučić kaže da bi i sam morao biti smijenjen

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da je slučaj oružja otkrivenog u blizini njegove obiteljske kuće u beogradskom naselju Jajinci ‘ozbiljniji nego što se očekivalo u prvom trenutku’.
‘Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i u Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku’, izjavio je Vučić u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.
On je rekao kako je osobno očekivao da ‘policija neće naći ništa‘, iako je znao da to oružje nije slučajno ostavljeno u blizini kuće njegovih roditelja.
Vučić je za RTS istaknuo da se ‘ni jednog trenutka nije junačio, niti je rekao da je u pitanju atentat’, ali nije htio detaljnije govoriti o tome do okončanja istrage.
Srbijanski je premijer najavio da će, nakon istrage, ‘imati što reći o oružju’ i poručio da će svima onima koji su se tome ‘izrugivali i pokušavali kriminalizirati njegovu obitelj, dati pristojan odgovor’.
Najavljujući promjene u sigurnosnim službama, Vučić je rekao kako će i ‘sam morati biti smijenjen’ s mjesta koordinatora svih sigurnosnih služba jer ‘nije uspio neke stvari uraditi’.
Vučić je zabranio početkom studenog svim dužnosnicima državnih tijela zaduženih za njegovu sigurnost, uključujući policiju, civilne i vojne obavještajne agencije, da se do okončanja istrage javno očituju o nedavnom incidentu kada je otkriveno oružje u naselju Jajinci i u Novom Beogradu.
Na ove dvije lokacije pronađene su veće količine oružja, najprije u blizini obiteljske kuće premijera Vučića, a zatim i u garaži u Novom Beogradu, a mediji su špekulirali da je na Vučića pripreman atentat, što je on zanijekao.
Prema ranijim tvrdnjama policijskih dužnosnika, dio oružja je iz vremena rata i potječe iz BiH i Hrvatske. Ranije u ponedjeljak u BiH je priopćeno da je, po tjeralici iz Srbije, uhićen Banjolučanin koji se dovodi u vezu s oružjem nađenim u Beogradu, ali je poslije saslušanja pušten uz mjere zabrane napuštanja prebivališta i obvezu javljanja policiji.
tportal.hr