AL ZATO JE REALNO JANJIČARENJE: "Opcija trećeg entiteta u ovom trenutku nije realna"

U Sarajevu je danas održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva nove probošnjačke političke partije jednokratnog roka uporabe Stranke pravde i povjerenja (SPP) čiji je predsjednik i osnivač Živko Budimir, čovjek izdajnik, koji je u političkom smislu došao na poziciju klasičnom političkom izdajom ne samo vlastitog naroda, i njegovog prava na konsocijacijsku predstavničku demokraciju, nego i izdajom svih načela koja je zagovarao prije ustoličenja. Po volji Bošnjaka.
Budimir je u izjavi za medije kazao da je Predsjedništvo raspravljalo o programu rada stranke i o osnivanju općinskih i gradskih odbora.
”Također, razgovarali smo i o budućem djelovanju u smislu eventualne suradnje s ostalim strankama”, kazao je.
Budimir je ponovio da ova stranka nema neprijatelja i da će surađivati sa svima čiji je prvenstveni interes dobrobit BiH i njenih naroda.
”Moram reći da je Stranka naišla na veliko odobravanje građana BiH i da već imamo potrebu za formiranje općinskih odbora ili organizacija u gradovima poput Mostara, Čitluka, Čapljine, Sarajeva, Tuzle, Višegrada, Rogatice, Kiseljaka, Viteza, Novog Travnika, itd. Mi ćemo se ponašati drugačije od dosadašnjih stranaka koje su prvenstveno gledale svoj interes”, naglasio je Budimir.
Na pitanje novinara o stavu SPP-a u odnosu na kontinuirane zahtjeve za treći entitet, Budimir je kazao da ova opcija u ovom političkom trenutku nije realna.
”To znaju i oni koji inzistiraju na trećem entitetu. Mišljenja sam da prvenstveno trebamo urediti FBiH i učiniti sve da BiH bude funkcionalna država”, zaključio je Budimir.