Published On: Uto, sij 29th, 2013

Al Qaida razmrvljena, džihadizam se širi

Zemlje EU imaju sve više problema sa imigrantima iz istočne Europe, posebice Rumunjske.
London se na sve načine trudi da “zatvori vrata” i odvrati došljake, posebno Rumunje, koji imaju najnegativniji imidž u Europi, izjavio je šef katedre za politiku EU na moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Oleg Barabanov.
Predstavljajući Veliku Britaniju u najnepovoljnijem svjetlu u Rumunjskoj i Bugarskoj, London se nada kako će odvratiti potencijalne imigrante jer će iduće godine završiti rok važenja kvota za ulazak u zemlju građana novih članica EU, navodi se u analizi “Glasa Rusije”.
“Velika Britanija je 2007. godine riješila da iskoristi pravo sedmogodišnjeg odlaganja otvaranja svojih granica za nove članove EU – Rumunjske i Bugarske”, kaže direktor europskih programa Centra za proučavanje postindustrijalnog društva Jekaterina Kuznjecova.
Britanci snimaju video spotove o vječno lošem vremenu u svojoj zemlji, o visokoj nezaposlenosti, o malim plaćama niskokvalificiranih službenika. Autori ne objašnjavaju kako se to uklapa sa prethodnim tvrdnjama britanskih političara kako je Velika Britanija napredno društvo i veličanstveno mjesto za život.
Rumunjska je postala zemlja najveći izvor problema u EU, uglavnom u zemljama južne Europe.
Između ostalog, u Italiji je povećana stopa kriminala od kada se povećao priliv migranata iz Rumunjske. Talijanska policija otvoreno je objavila da upravo Rumunji reketiraju kokainsku mafiju.
Niz talijanskih političara čak je dao prijedloge ograničavanja ulask Rumunja u Italiju.
(Dnevnik.ba)