Published On: Čet, ožu. 9th, 2017

Aktivnost mozga nastavlja se i nakon smrti

Aktivnost mozga može se nastaviti i za dulje od 10 minuta nakon čovjekove smrti. Činjenica je to koju do sada još nitko nije uočio i istražio.

Naime, smatralo se da mozak prestaje raditi minutu nakon prestanka otkucaja srca. Međutim, nova istraživanja upućuju na to da mnogo toga još nije rečeno, te da se daljnja istraživanja svakako moraju nastaviti, piše Vecernji.hr.

Kanadski liječnici intenzivne skrbi promatrali su osobe koje su netom prije preminule. Liječnici su potvrdili da su pacijenti bili klinički mrtvi, no mozak je nastavio raditi, te su se mogli zamijetiti isti moždani valovi koje pacijent ima za vrijeme dubokog sna.

Liječnici ne znaju koja je svrha aktivnosti mozga. Moraju biti oprezni u donošenju bilo kakvih zaključaka, te im treba puno više uzoraka na kojima bi promatrali različita stanja.

Znanstvenici su dosad mislili da sve aktivnosti mozga završavaju u jednoj minuti, no ova nova saznanja donose brojne tajanstvenosti, te iziskuju još veću zainteresiranost i pospješnije metode u razrješavanju misterija.

Što je to što se događa s tijelom i umom nakon smrti ostaje u potpunosti nepoznato. Prošle godine su studije pokazale da je gen preminule osobe nastavio raditi još brže i energičnije nakon smrti, no pravi razlog tome, također, se još uvijek ne zna.

Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati nova istraživanja koja će barem djelomično odgovoriti na neka od pitanja.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer