Published On: Sub, pro 21st, 2019

AKTIVIRAN CRVENI METEOALARM: Obilne padaline, kiša i jak vjetar u Hercegovini

Zbog očekivanih obilnih padalina na većem području Hercegovine i zapadnim područjima Bosne, te jakog udara vjetra u cijeloj zemlji, aktivirani su narančasti i crveni meteoalarm.

Očekuje se da će danas u većem dijelu Hercegovine pasti između 60 i 80, lokalno oko/iznad 100 l/m2 kiše. U zapadnim područjima Bosne između 40 i 60 l/m2.

U nedjelju u Hercegovini se očekuju između 40 i 60, lokalno oko/iznad 80 l/m2. U zapadnim područjima Bosne između 20 i 40 l/m2.

Tijekom vikenda veći dio dana i u većem dijelu zemlje, očekuju se i jaki udari juga, brzina vjetra će se kretati između 50 i 70, lokalno i do 80 km/h.

Narančasto upozorenje na snazi je za Bihać, Banja Luku, Tuzlu,Višegrad, Livno, Sarajevo i Foču.

Narančasti meteoalarm označava opasno vrijeme. Prognozirane su neuobičajene vremenske prilike, a moguće su i ljudske žrtve.

-Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane državnih tijela – navdeno je na stranici FHMZ.

Crveno upozorenje važi za područja Mostara i Trebinja. Kako je pojašnjeno vrijeme je izuzetno opasno.

-Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere – pojašnjeno je iz FHMZ, prenosi ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare