Published On: Čet, kol 29th, 2019

AKO NE DOĐE DO DOGOVORA TROJICE LIDERA Wigemark predložio izvanredne izbore; “Ako može Kosovo, može i BiH”

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, koji uskoro odlazi s ove dužnosti, predložio je u intervjuu za današnji “Dnevni avaz” razmatranje opcije izvanrednih izbora ako ne dođe do rješenja problema implementacije izbornih rezultata.

Wigemark smatra kako je važno pronaći način da se provede sporazum lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a do 5. rujna.

-Razgovarati o detaljima, to nije nemoguće uz dobru volju. Ali ako će netko stalno osporavati, propitivati jesu li to dobre ili loše namjere… Pustiti možda Predsjedništvo BiH da odigra svoju ulogu, a to podrazumijeva imenovanje, već je završen proces provjere kandidata – rekao je.

Po njegovim riječima, idući korak je da postignu suglasnost i upute ime kandidata za predsjedatelja Vijeća ministara BiH Parlamentarnoj skupštini BiH i dalje ostaje rasprava u Parlamentu, pa možda unutar Parlamenta raspravljati i postoji mogućnost da se traži ponavljanje procesa.

-Vi ovdje nemate priliku izvanrednih izbora, ja pretpostavljam da u većini zemalja, ako se ne postignu sporazumi, to urade. I, evo, ako ja mogu dati preporuku, to bi bilo to. Iscrpili ste mandat ranijeg saziva, ne provode se izborni rezultati, zemlja je u zastoju. Čak i na Kosovu imate nove izbore. Ako može Kosovo, mislim da može i BiH – rekao je, između ostalog, Wigemark za “Avaz”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare