Published On: Ned, lip 13th, 2021

Ako Milanović doista stavi veto na Deklaraciju NATO-a postat će najvažniji državnik Jugoistične Europe: “Deklaracija izgleda kao da ju je pisao neki NVO iz Sarajeva”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kazao je danas kako se neće dati suglasnost na završnu deklaraciju NATO-a jer “netko ima problem da se u njoj spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda”, javlja N1. Dodao je da deklaracija izgleda kao da ju je pisala neka “nevladina udruga iz Sarajeva”.

Povodom obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 63. samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade. Prije toga obišao je poplavljeno područje u Vidovcima, nakon čega se obratio se javnosti.

“Još dogovaramo završnu deklaraciju summita. Neke zemlje ne žele spominjanje Daytonskog sporazuma. Morat ću o tome na summitu razgovarati. Inače, nećemo dati suglasnost na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur. Netko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda. Kao da je deklaraciju pisala nevladina udruga iz Sarajeva. Ne mislim se vratiti u Zagreb s tim. To pokazuje kakve planove za Bosni i Hercegovinu imaju neki međunarodni krugovi. To preko Hrvatske neće proći. Nisam se mislio time baviti”, rekao je./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>