AKCIJA SIPA-E Almir Merdić uhićen zbog napada na Vučića

Almira Merdića iz Jelaha kod Tešnja, SIPA je jutros uhitila, jer je prema navodima MUP-a RS sa još nekoliko osoba sudjelovao u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. srpnja u Potočarima, tijekom obilježavanja 20. godišnjice od stradanja u Srebrenici, neslužbeno saznaje “Avaz”.

Osim Merdića, iz policijske postaje u Jelahu navodno su u SIPA-ina vozila prebačene još dvije uhićene osobe. Mediji iz Srbije ranije su Merdića označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim zapovjednikom Srebrenice Naserom Orićem te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Merdić je priznao jkako se u vrijeme napada na Vučića nalazio nekoliko metara od premijera, ali da se na fotografijama koje su mediji objavili može vidjeti kako nije sudionik izgreda, već sve vrijeme incident snima kamerom.

MUP RS je u petak 17. srpnja na svojoj web stranici objavio fotografije osoba iz Potočara koje su navodno sumnjive i koje su sudjelovale u napadu. Na jednoj od njih je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja.

more recommended stories