Published On: Uto, stu 19th, 2019

AKCIJA “JUMPER” Zbog sumnje u višemilijunski kriminal uhićeni Ivana Bunoza i Mate Pavković, platformaški direktori u EP HZHB

Uhićene su tri osobe, u sklopu operativne akcije “Jumper”, zbog organiziranog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju realizacije Naredbe Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i Županijskog Suda u Tuzli. Te aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi to tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s kaznenim djelom organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlasti, priopćeno je iz FUP-a, piše Radiosarajevo.ba.

Započeti su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara, te su uhićene tri osobe inicijala I. V. (1966), M. P. (1977) i I. B. (1976) koji se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Kako se neslužbeno saznaje, riječ je o Ivani Bunoza, Mati Pavkoviću i Ivanu Vukšiću, bivšem direktoru FOS-a (Federalne obavještajne agencije.

Ivan Vukšić (Ljubuški), je prije nešto više od dva mjeseca imenovan za člana Nadzornog odbora Global Ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL), a koji je već ranije vezan uz kriminal te je bio i osuđen na zatvorsku kaznu koju je izbjegao. Ivana Bunoza (Ljubuški) i Mate Pavković (Posušje) su bili ključni kadrovi Elektroprivrede HZHB, u vrijeme kada je HSP BiH sudjelovao platformaškoj federalnoj vlasti.  Bunoza je bila izvršna direktorica za ekonomske, a Pavković za pravne poslove. Kako se saznaje radi se o zloporabama teškim više desetina milijuna maraka, piše Ljubuski.info.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predani Županijskom tužiteljstvu TŽ, prenosi hms.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare