Published On: Uto, ruj 22nd, 2015

AKCIJA ARRT – SIPA i USKOK po Posavini love krivotvoritelje putovnica, policijskih iskaznica…

Na dogovoreni znak, jutros u 06.00 sati, počela je međunarodna akcija kodnog naziva „Art“, koja se realizira u suradnji sa strukturama USKOK-a u Republici Hrvatskoj.
Na dogovoreni znak, jutros u 06.00 sati, počela je međunarodna akcija kodnog naziva „Art“, koja se realizira u suradnji sa strukturama USKOK-a u Republici Hrvatskoj.
Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e vrše pretrese i lišenja slobode na području Posavine.
Na terenu se nalaze tužitelj i istražitelj Tužiteljstva BiH, koji koordiniraju rad policijskih djelatnika i suradnju sa kolegama u Hrvatskoj.
U Bosni i Hercegovini slobode su lišene tri osumnjičene osobe, dok kolege u Hrvatskoj aktivnosti provode u pravcu prema ukupno osam osoba koje su meta akcije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
Prilikom pretresa na području Hrvatske pronađena je određena količina krivotvorenih dokumenata, uključujući i krivotvorene službene policijske isprave.
Radi se o složenoj i višemjesečnoj istrazi, usmjerenoj prema više osoba u dvije države, koje su osumnjičene za organiziranje radi činjenja kaznenih djela i čitav niz drugih kaznenih djela, odnosno krivotvorenje službenih isprava, putovnica, dokumenata, kao i službenih iskaznica policijskih agencija.
Aktivnosti su dogovorene između Tužiteljstva BiH i USKOK-a na najvišoj razini, nakon čega je počela istraga u pravcu otkrivanja i razbijanja ove organizirane skupine.
Kolege iz BiH i Hrvatske u stalnom su kontaktu, a osobe lišene slobode u BiH, bit će predate postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.
Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare