Published On: Čet, ožu. 9th, 2017

Agencija Beta: Haški tribunal u svibnju 2016. obavijestio Softića da nije agent BiH

Agencija Beta: Haški tribunal u maju 2016. obavijestio Softića da nije agent BiH

To proizlazi iz izjave predsjednika najvišeg suda UN Ronnyja Abrahama koju je večeras iz Haga proslijeđena agenciji Beta.

Abraham je potvrdio da je sud odbio da u postupak uzme zahtjev za reviziju upravo stoga što o imenovanju agenta, ni o pokretanju postupka za reviziju, nije dobio nikakvu odluku Predsjedništva BiH, kao kolektivnog šefa države.

Kako navodi sudija Abraham, Softić je još 25. svibnja prošle godine pisao tom sudu pitajući da li je njegovo imenovanje za pravnog zastupnika BiH u procesu protiv SR Jugoslavije iz 2002. godine još važeće za pokretanje procesa revizije presude.

“Pismom, datiranim 26. svibnja 2016, sekretar Suda informirao je Softića da je neophodno novo imenovanje. Sud nije dobio nikakav dokument koji bi potvrdio da je Softić imenovan u svrhu procesa za reviziju presude iz 2007”, precizirao je predsjednik Međunarodnog suda pravde.

Predsjednik Suda Abraham u današnjoj izjavi citira pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića od 13. srpnja prošle godine, i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka od 3. veljače 2017, u kojima su obojica naglasila da “ne postoji odluka Predsjedništva BiH” o obnavljanju procesa pred Međunarodnim sudom pravde, niti odluka kojom bi Softić, ni bilo ko drugi, bio ovlašten da bude zastupnik BiH prenosi klix.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer