Published On: Sat, Aug 1st, 2020

Afganistanski migrant ponovio silovanje djevojčice u Njemačkoj zbog greške pravosuđa i puštanja na slobodu

Zubyr S., 23-godišnji afganistanski imigrant optužen je za silovanje 13-godišnje djevojčice u Njemačkoj. Nova optužba uslijedila je nedugo nakon što je pušten na slobodu, premda je optužen za silovanje druge djevojčice stare svega 11 godina.

Nakon prvog uhićenja zbog silovanja djevojčice u Dortmundu 20. lipnja, Afganistanac je pušten na slobodu. Nekoliko dana kasnije, jer su pravosudni službenici tvrdili da ima dozvolu za ostanak u gradu, pa nema opasnosti od bijega. Vijest o ovom slučaju donosi njemački Bild.

 

Njegovo puštanje 3. srpnja zatražio je, ni više ni manje, javni tužitelj Borge Klepping. On je svoj zahtjev obrazložio time da Zubyr ima dozvolu za boravak u gradu, iako je Afganistanac otprije poznat policiji zbog raznih kaznenih djela.

Klepping je pravdao svoju odluku za puštanje tvrdnjama da nema opasnosti od bijega ili ponavljanja zločina te da iz tog razloga nema potrebe za pritvaranjem Zubyra.

U ovom slučaju, odluka Kleppinga dovela je do novog zločina.

Zubyr je, nakon puštanja iz zatvora, vrebao djevojčicu na obližnjem igralištu te ju je namamio u hodnik jedne od okolnih zgrada gdje ju je silovao. Djevojčica je uspjela policiji dati iznimno detaljan opis silovatelja, te je ovaj monstrum uhićen dan kasnije.

 

Policija Zubyra sumnjiči za još neke slučajeve zlostavljanja djece i navodi kako je on tipični kriminalni recidivist koji ima presude zbog fizičkog nasilja i posjedovanja droge.

Stranka AfD, koja se bori protiv nasilne i ilegalne imigracije, nazvala je slučaj “pravosudnim skandalom” i pokazala prstom na katastrofalnu izbjegličku politiku kancelarke Angele Merkel.