Published On: Uto, svi 19th, 2020

Afera ‘Respiratori’: Prikupljena obimna dokumentacija, SIPA i dalje češlja na terenu

Sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, tvrde, postupaju po uputama tužiteljskog tima

Tužiteljski tim Tužiteljstva BiH prikupio obimnu dokumentaciju u predmetu ‘Respiratori’ i u stalnom je i kontinuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu, priopćeno je u utorak iz državnog tužiteljstva.

Iz Tužiteljstva dodaju kako je donesena naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, a javnosti žele priopćiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu.

Stigli odgovori FUCZ: Kako su nabavljeni respiratori i zbog čega Srebrena malina
”Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet”, stoji u priopćenju.

Tužiteljstvo BiH, tvrde, ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga ćemo pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u tijeku.

”Moramo istaknuti da su netočni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu”, rečeno je.

Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, tvrde, postupaju po uputama tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x