Published On: Uto, stu 18th, 2014

Afera prisluškivanja: “Papakgate” u RS-u

zeljka_cUprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je danas Specijalnom tužilaštvu RS-a izvještaj protiv „NN“ izvršioca ili više njih zbog izvršenja krivičnog djela neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje, kako je saopćeno, više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

U saopćenju iz MUPRS-a se podsjeća da je, 15. novembra, na određenom broju elektronskih medija objavljen „montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsjednika Vlade RS-a snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i video snimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane s drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između predsjednice Vlade i „NN“ osoba – sagovornika“.

– Navedeno krivično djelo počinjeno je na način da je u prethodnom vremenskom periodu u više navrata ili u kontinuitetu vršeno neovlašćeno tonsko snimanje-prisluškivanje razgovora predsjednice Vlade RS – stoji u saopćenju MUPRS-a.

S tim u vezi, „NN“ osoba ili više njih, „koje su počinile ovo krivično djelo, kao i osobe koje su na nezakonit način došle u posjed snimka i isti objavile mogu se smatrati kao saizvršioci ovog krivičnog djela“.
Uprava kriminalističke policije MUP-a RS nastavit će rad na ovom predmetu sa Specijalnim tužilaštvom RS.

Autor:  Fena

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare