Published On: Čet, stu 2nd, 2017

AFERA “BOSNALIJEK” Amar Arslanagić pobjegao u SAD, raspisuje se tjeralica

Amar Arslanagić, jedan od optuženih u predmetu Bosnalijek, kako je utvrđeno na današnjem ročištu u Županijskom sudu u Sarajevu nalazi se trenutno u SAD-u. S obzirom da već duže vrijeme izbjegava dolazak na sudska ročišta za njim će biti raspisana međunarodna tjeralica. Županijski sud u Sarajevu odredio mu je i jednomjesečni pritvor koji mu teče od trenutka njegovog privođenja, piše Faktor.

Naime, Sud je na prethodnom ročištu naložio privođenje Arslanagića ali sudski policajci Amara nisu pronašli na naznačenoj adresi. Susjeda Arslanagića policiji je kazala kako na spomenutoj adresi duže vremensko razdoblje nitko ne živi te da je moguće da je Arslanagić u SAD-u.

U međuvremenu Senka Nožica, odvjetnica optuženog Amara sudu je dostavila medicinsku dokumentaciju kojom se nastojalo dokazati da Arslanagić ne može doći u BiH na suđenje zbog zdravstvenih problema, psihičke prirode. Sud je upravo zbog toga naložio vještačenje spomenute dokumentacije i to po vještaku neuropsihijatru Abdulahu Kučukaliću.

Danas je Kučukalić u sudnici iznio svoj nalaz, ali na zahtjev braniteljice optuženog, novinari su udaljeni iz sudnice i to radi zaštite privatnosti optuženog Arslanagića.

Ipak, po povratku u sudnicu novinari su mogli čuti kako je Kučukalić utvrdio da nema nikakvih smetnji da Arslanagić avionom doputuje u BiH na zakazana ročišta.

Nakon očitovanja vještaka tužitelj u ovom predmetu Sead Kreštalica predložio je Vijeću da se za Arslanagićem, obzirom da je pobjegao u SAD odredi jednomjesečni pritvor Arslanagiću, te da se za njim raspiše međunarodna tjeralica. Sud je to nakon vijećanja i prihvatio.

Odvjetnica Nožica odsutnost svog klijenta pokušala je pravdati tvrdnjom da je on još od početka 2016. godine živi u SAD-u čiji je državljanin te da je na sva suđenja dolazio iz SAD-a. Međutim, u njihovom posljednjem razgovoru njezin klijent joj nije želio reći svoju adresu niti s kim boravi u SAD./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x