Published On: Uto, kol 2nd, 2016

A TAMAN SE NAVIKLI: Ante Đuzel najavio da se neće kandidirati za gradonačelnika Imotskog

ANTE ĐUZEL, gradonačelnik Imotskog danas je najavio kako se neće kandidirati za novi mandat. Pravo iznenađenje, jer je Đuzel na čelu Imotskog već punih 12 godina, i to kao član HDZ-a, a ranije kao HSP-ovac. Promjena stranke nije ništa značila za Đuzelove birače.

“Dosta je bilo, neću se više kandidirati. Ponosan sam na sve što sam napravio za Imotski”, kazao nam je Đuzel.

Kao što je poznato, sudili su mu za lažirane putne naloge i štetu u gradskoj blagajni. Koliko je Đuzelu poznato, presuda je ukinuta i vraćena na ponovno suđenje. To bi bilo već treće suđenje po redu.

Ne zna ni što je bilo sa policijskom prijavom o lažnom invaliditetu podnesenom u svibnu. Nikakvu obavijest od Državnog odvjetništva nije dobio.

“Želim da što prije dokažem da tu nema ništa sporno. Ja ranjen jesam, a tko je uništavao dokumentaciju u brigadi, neka otkriju”, kazao nam je Đuzel.

Tvrdi da njegova odluka da se ne kandidira za još jedan mandat nije ni u kakvoj vezi sa tim postupkom, niti se o tome što debatiralo u stranci.

Đuzel kaže da ostaje na čelu imotskog HDZ-a.

Na današnjoj svečanoj sjednici u povodu dana Grada Imotskog, sasvim neuobičajeno za prilike u HDZ-u, Đuzel je kritizirao svog kolegu, župana Zlatka Ževrnju. Nije ga ni pozvao na sjednicu, ustvrdio je kako se Županija odnosi maćehinski prema Imotskom te da nije učinila dovoljno na realizaciji projekata. Pokušali smo dobiti komentar župana Ževrnje, ali bez uspjeha.

U HDZ-u inače ne vjeruju da će se Đuzel tek tako odreći mogućnosti za još četiri godine na čelu Imotskog. Navodno je tako najavljivao i ranije pa se svejedno kandidirao.