Published On: Pet, tra 7th, 2017

A SVE KO FOL BORAC PROTIV ISTOG: Porast nacionalizma u FBIH od Komšićevog istupa

Iako tvrdi da se bori protiv nacionalizma, razina nacionalističkih ispada, sudeći barem po forumskim raspravama, i komentarima na internetu, nakon Komšićeve najave kako će eto on zaustaviti Bakira Izetbegovića da prema Hrvatima bude korektan, izazvala je gnjijev internet zajednice. Čovjek koji je 8 godina preoteo funkciju koja mu po Ustavu ne pripada, najavljuje trku za treći mandat i to kada? Kada vođa bošnjačkog naroda upućuje poruku mira i razuma hrvatskom narodu u BIH na taj način pokazujući da se ovo društvo ipak miče naprijed, ako ništa u međusobnom dijalogu.

Tada natupa lutka bošnjačke rigidne desnice, i napada Izetbegovića. Taj isti predstavlja se kao ljevica, i uz to što je najgore kao Hrvat.

Pregledavanjem komentara na nizu portala u FBIH, nakon toga, zaključak je da je Komšić izvrsno gorivo za nacionalizme u BIH. Sve ono  povjerenja što se preko noći mukotrpno izgradi između Bošnjaka i Hrvata, mukotrpno i polagano, Komšiću je dovoljno jedan dan da uništi.

Njemu, Zlaji i njegovim kriminalcima je dobro. Oni plivaju na tome. A raja? Raja je glupa. Rajino je da glasuje.

Najsmiješnije je u svemu tome, što će i Komšić,i grupa sitnih demagoga oko njega, pa i čovjek koji je kidao lančiće, s križevima, dok danas popuje o ljudskim pravima., ta narcisoidna papčina iz Posušja kojoj nije potrebno ni ime spominjati, sutra za nacionalizam optuživati druge.

Poskok.info