Published On: Čet, srp 26th, 2018

A JEL GA UPOZNAO S GOVOROM IZ GLINE 1995.? Vučić ‘upoznao’ Rivlina da je Oluja najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio je izraelskom predsjedniku Ruvenu Rivlinu na govoru u Jasenovcu.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Rivlinom u Beogradu poručio da Srbija poštuje sve žrtve, ali nikada neće dopustiti “umanjivanje” broja Srba stradalih u tadašnjoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Beograd i Zagreb ne slažu se oko broja ubijenih Srba u tom ustaškom logoru – prvi tvrde da ih je stradalo nekoliko stotina tisuća, a drugi nekoliko desetaka tisuća.

“Nećemo dopustiti da netko umanjuje broj srpskih žrtava, da se ne spomenu žrtve koje se broje u stotinama tisuća. Nećemo to dopustiti, držat ćemo se povijesti i činjenica“, naglasio je Vučić.

Dodao je kako je izraelskog predsjednika upoznao i s time da Hrvatska i Srbija različito gledaju na prošlost.

“Dok se neki raduju 4. kolovoza, neki tuguju”, izjavio je Vučić, misleći na akciju Oluju koju je nazvao “najvećim etničkim čišćenjem poslije Drugog svjetskog rata“.

Ističući prijateljstvo i dobre odnose dvije zemalja, Revlin je rekao da se “povijest, i dobra i strašna, ne smije zaboraviti”.

“Uskoro se obilježava 25 godina uspostave diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, ali naše prijateljstvo traje duže. Židovska zajednica na Balkanu i u Srbiji seže 2000 godina u prošlost. Gledamo u budućnost ali povijest, i dobra i strašna, ne smije se i ne može zaboraviti”, poručio je predsjednik Izraela.

Nije poznato je li Vučić upoznao Rivlina s govorom iz Gline 1995. godine. Možda Rivlin ugleda na Youtubu:

Poskok.info

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x