Četvrtak, 26 rujna, 2024

SDA zaključila: Schmidt smije raditi samo u interesu Bošnjaka

Vrlo
Iz zaključaka Kolegija SDA, jasno je da stranka kritizira odluke Europske komisije i ističe nesposobnost aktualne vlasti u Federaciji. SDA zamjera da reformski plan, koji je Europska komisija odbila, nije ispunio ključne uvjete poput popunjavanja Ustavnog suda i reformi u odlučivanju o državnoj pomoći. Što se tiče OHR-a, njihova retorika se sve više fokusira na bošnjačke interese, a izostanak jasne podrške hrvatskim pitanjima može sugerirati udaljavanje SDA od ideje da bude stranka koja zastupa i Hrvate.

1. Kolegij SDA ukazuje na činjenicu da su argumenti Europske komisije kojim je odbila Program reformi poslanog od strane predsjedavajuće Vijeća ministara BiH skoro identični stavovima premijera kantona iz SDA.

Europska komisija nije prihvatila Plan reformi, kao i premijeri iz SDA, zbog izostanka reformi koje se odnose na obavezu popunjavanja Ustavnog suda BiH i provedbe njegovih presuda, te uklanjanja veza iz odlučivanja u Konkurencijskom vijeću i Vijeću za državnu pomoć.

Pozivamo vladajuću koaliciju da konačno preuzme odgovornost i usuglasi Program reformi kojim će se ispoštovati sve preporuke Europske komisije, kako bi Bosna i Hercegovina dobila sredstva predviđena Planom rasta za zapadni Balkan u iznosu od dvije milijarde KM.

2. Kolegij SDA ističe da Izvještaj Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine, kojim je utvrđeno da je Vlada FBiH potrošila zatečeni budžetski suficit i odvela budžet u akumulirani deficit od 536 milijuna KM, zorno ilustrira svu nesposobnost aktualne nametnute vlasti.

Izvještaj Ureda za reviziju potvrdio je i ranije objavljene informacije Međunarodnog monetarnog fonda prema kojima je Federacija po prvi put zbog rastrošnosti aktualne vlasti iz suficita prešla u budžetski deficit.

- Advertisement -

16 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -