Nedjelja, 5 svibnja, 2024

NOVA SALVA PREDIZBORNIH UVREDA IZ SARAJEVSKE POLITIČKE KUHINJE “Schmidt Bošnjake smatra intelektualno potkapacitiranima, zaostalima, glupima”

Must Read

Iz Komšićeve Demokratske fronte smatraju da visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt pozivom predsjedniku i potpredsjednicima FBiH da imenuju suce u Ustavni sud FBiH, reklamira kooperativnost HDZ-a, ali i smatra građane BiH “glupima”.

Smatraju iz DF-a da Schmidt građane BiH smatra “intelektualno potkapacitiranima i zaostalima”.

“Schmidtov poziv predsjedniku Federacije BiH i potpredsjednicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović da bez daljeg odlaganja izvrše imenovanje sudaca na upražnjenim mjestima u Ustavnom sudu FBiH još je jedan dokaz toga. On ničim izazvan apelira na Dunovića i Mahmutbegović, a zna da je jedini krivac i jedini koji blokira pomenuta imenovanja, Marinko Čavara”, ističu iz DF-a, prenosi Klix.

Mišljenja su da je izjednačavanje odgovornosti “postao manir” predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji državi ne žele dobro te da je od toga “još gora Schmidtova zadnja mjera, kojom se želi reklamirati navodna kooperativnost HDZ-a”, isključivo kako bi se pronašao bilo kakav izgovor za nametanje aparthejda kroz Izborni zakon BiH.

“Na žalost, ovo nije prvi put da Schmidt računa s uspavanošću građana i “probosanskih” političkih opcija (kako sebe nazivaju bošnjačke stranke sa sjedištem u Sarajevu op.), kako bi podvalio i podmetnuo HDZ-ov prijedlog…obzirom na brojnost dobronamjernih savjeta koje je s tim u vezi dobio, ne može se izvući drugačiji zaključak od onoga koji upućuje na to da Schmidt smatra kako je većina građana u BiH, naprosto glupa”, ističu iz DF-a.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -