Četvrtak, 26 rujna, 2024

Nastavljeni sukobi policije i prosvjednika

Vrlo

Zgrada Općine Budva je zatvorena za sve osim za specijalne istražitelje koji uzimaju dokumentaciju nakon jučerašnjih incidenata i nereda oko preuzimanja vlasti u toj općini, prenose lokalni mediji. Policija nije dozvolila smijenjenom gradonačelniku Marko Carević i smijenjenom predsedniku Skupštine općine Krsti Radoviću ući u zgradu.

Carević je kazao danas da je Općina blokirana i naglasio da “oni nisu rulja nego na izborima izabrana vlast”.

Zbog zbivanja u Budvi sinoć su se građani okupili u Podgorici, Nikšiću, Baru a tijekom prosvjeda je došlo do incidenata, kamenovanja policije i bacanja suzavca.

Privedeno je na desetine osoba a, prema policijskim priopćenjima, ima ozlijeđenih policajaca, među kojima i jedna policajka.

U Baru je privedeno 12 osoba i jedna policajka je ozlijeđena, priopćeno je kasno sinoć.

Tijekom sinoćnjih prosvjeda grupe građana u Nikšiću policija je uporabila suzavac nakon što je kamenovana, privedene su dvije osobe a četiri policajca su ozlijeđena.

U Podgorici je u dva navrata došlo do bacanja suzavca i incidenata i privedeno je oko 20 osoba među kojima i zastupnici Demokratskog fronta.

U Budvi je jučer privedeno 17 osoba nakon incidenata u kojima je također bačen suzavac a policajac je ozlijeđen.

Sinoć su građani blokirali put Berane – Bijelo Polje ali su se nakon nekoliko sati razišli.

Nakon što se oko stotinu pristalica oporbe okupljenih ispred Centra sigurnosti počeli gađati policajce kamenicama, bačen je suzavac. Iz Uprave policije su kazali da je tijekom intervencije u Podgorici privedeno 18 osoba.

“Večeras je ispred zgrade podgoričke policije došlo do incidenta. Okupljeni su policiju gađali kamenicama i oglušili se izdanim upozorenjima i naređenjima da se raziđu. Policija je u privela 18 osoba, a u tijeku su policijsko-tužiteljske aktivnosti na njihovom procesuiranju”, kazali su iz Uprave policije.

Do prosvjeda pristalica dijela oporbe u Podgorici došlo je nakon što je policija intervenirala u Budvi i suzavcem razbila prosvjede u tom gradu.

Građani Budve prosvjedovali su protiv imenovanja novog gradonačelnika Velibora Bulatovića. Oporba tvrdi da je Bulatović izabran na nelegalan način. Tijekom policijske intervencije, između ostalih, uhićen je i bivši gradonačelnik Budve Marko Carević./HM

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -