Utorak, 30 travnja, 2024

U HNŽ koronavirusom zaražene 33 osobe, u Mostaru deset

Must Read

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji 33 osobe zaražene su virusom covid-19, od čega 22 iz Konjica, deset iz Mostara i jedna iz Čitluka.

– U protekla 24 sata 45 osoba testirano je na prisustvo virusa covid-19, a sedam testova bilo je pozitivno. Pet zaraženih osoba je iz Širokog Brijega, jedna iz Ljubuškog i jedna iz Konjica- rekao je je direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ Nermin Avdić.

Kazao je kako je u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno 11 pacijenata, od koji je pet na respiratotu,  dok su dvije osobe u oporavku.

Zahvalio je građanima HNŽ na poštivanju propisanih mjera, kazavši kako su im se građani zapravo pridružili u borbi protiv virusa.

– Ostankom u kući i smanjivanjem socijalnih kontakata građani nam izuzetno mnogo pomažu i jedino na taj način možemo se braniti od ovog virusa – poručio je dr. Avdić.

Prvi slučaj zaraze u HNŽ zabilježen je 17. ožujka u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom registriran je u utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -