Petak, 3 svibnja, 2024

Mali je izgleda odustao od mudre politike Alije Izetbegovića

Must Read

Hrvati i Bošnjaci u dugoj povijesti suživota svoja dva naroda ratovali su samo 7 mjeseci, na prostoru pet općina u BIH. Cijela stoljeća mimo toga, godine prije toga, i godine nakon toga bili su skupa. Imaju čak i iste korijene, iste srednjovjekovne vladare.

No ako se poredi količina gnjeva koju političke elite u Bošnjaka ispoljavaju kroz stigmu Hrvata, s količinom šutnje koju šute prema Srbima, na trenutak slučajni prolaznik dobit će osjećaj da Hrvati Bošnjake ubijaju stoljećima da su pet Srebrenica uradili i da ne misle stati.

Takva nije bila politika Alije Izetbegovića. Od njegove mitske “Čuvajte nam HercegBosnu, preko smirivanja naroda u Širokom, potom zajedničke vojne obuke mnogog Bošnjaka u HVO-u, slanja oružja u Srebrenicu, propuštanja nesretnog mudžahedina preko Hrvatske ,preko suradnje nakon zaustavljanja rata, deblokade Bihaća, poklanjanja Ilidže, Hadžića, Ilijaša, Vogošće Sarajevu, što je plaćeno prepuštanjem cijelih HVO teritorija Srbima, smještanja 400.000 izbjeglica u RH, davanja putovnica, školovanja bošnjačke djece po cijelom nizu HB općina što je ostalo?

Izgleda ništa.

Zločini HB-a su presuđeni. Time je krivnja individualizirana a preko 90% prostora HRHB označej je kao prostor na kojem nije bilo zločina. Zločini Šeher Bosne tek trebaju biti presuđeni. No kako nisu presuđeni Halilović i Orić, za kojeg brojni svjedoci tvrde da je bio najmonstruozniji ratnik džihada, kako se nadati pravdi?

Iz te pozicije, SDA moralizira Hrvatima , kolektivizirajući krivnju na cijeli prostor HRHB-a ,na cijeli HVO, na svakog vojnika i svakog čovjeka.

Ako je pak odluka SDA da je HRHB cijela zločinačka, od prvog do zadnjeg dana, jesu li svjesni da time kriminaliziraju i tisuće Bošnjaka koji su ratovali u HVO-u? Recimo Safeta Oručevića.

Ako je pak ta odluka nepromijenjiva, i suprotna politici Alije Izetbegovića, što SDA čeka s deklaracijom o gašenju Federacije BIH kao entiteta nastalog međunarodnim mirovnim ugovorom koji potpisuje HercegBosna?

HDZ mora upozoriti SDA da će daljnje kolektiviziranje krivnje i sotonizacija Hrvata dovesi do potpunog prekida komumikacije na svim razinama. SDA napadi na hrvatski kolektiv  jačaju nacionalizam ,ugrožavaju svakodnevni život građana, onemogućavaju pomirbu Bošnjaka i Hrvata i povratak Hrvata na prostor na kojem ih odavno nema. Ujedno namjerno zagorčavaju Bošnjacima život tamo gdje su oni manjina. SDA time svjesno ubija građanske vrijednosti i getoizira naciju.

Malo samokritike stranci koja je pozvala i utemeljila džihad u BIH, stranci koja je odgovorna za ritualna smaknuća BH građana, ali itekako suodgovorna i za školovanje ubojica američkih građana 2001 ne bi falilo.

 

Glavni odbor SDA osuđuje tvrdnje čelnika HDZ-a, prije svih Dragana Čovića i Bože Ljubića, da je „stvaranjem Herceg-Bosne stvorena Bosna i Hercegovina“, te da je ta paradržavna tvorevina „putokaz za ustavna rješenja u BiH“. Ove tvrdnje jasno i nedvosmisleno otkrivaju da je cilj HDZ-ove politike etnička segregacija Bosne i Hercegovine. Taj cilj se samo maskira pričom o navodnoj nejadnakopravnosti i lažnim samopredstavljanjem kao „nositelja europskih vrijednosti“. Nikakve „europske vrijednosti“ nisu, niti mogu biti formiranje paradržava, zalaganje za etničke podjele i segregaciju, ili slavljenje zločinaca koji su bili na čelu te tzv. Herceg-Bosne, a pred Haškim tribunalom su presuđeni za udruženi zločinački poduhvat.

Ako pak SDA smatra da bi bez HercegBosne danas bilo Bosne i Hercegovine i da ta paradržava kako je oni zovu nije nikad legalizirana, formiranjem FBIH i postavljanjem presjednika HB-a na čelo FBIH, neka to jasno kažu.

Mi doista mislimo da bi bez HVO-a i HB-a BIH pala u nekih mjesec dana od ulaska JNA u BIH. Smatramo da bi u BIhaću bio ogroman zločin i da bi broj od 400.000 Bošnjaka po dalmatinskim hotelima danas bio ništa kakav bi bio da se nije pružio otpor. Isto tako ,bez HB-a i HVO-a kao američkih partnera tijekom Oluje, danas ne bi bilo Daytona niti mira u BIH.

SDA se održava na vlasti šireći mržnju prema Hrvatima. Time direktno rastače državu i širi laž.

U suprotnom, ako tvrde da ovo nije laž, neka nam pojasne. Gdje su bili početkom 1992, zašto su njihovi ljudi uzimali naše ambleme i uniforme i javljali se u službu HVO-a. I zašto su pobogu djecu slali u HB škole, a supruge u zagrebačke hotele. Budući da vikendice po Pelješcima još nisu bile gotove.

Jadna si SDA. Islam te ne uči ultimativnoj laži. A Muamed ima propovjedi i o prokletstvu nezahvalnika.

Imamo i kritiku HDZ-u. HDZ je dužan javno osuditi sve zločine počinjene u naše ime i time obraniti čast svog naroda i obraniti obraz  časnih vojnika HVO. Onaj tko je radio zločin u naše ime i time izdao zapovijest koja mu je dana ne može biti naš. Niti branjen od nas. Ne brani se častan vojnik promoviranjem nečasnog. Mislimo ako HDZ još uvijek postoji. Navodno postoji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -