Nedjelja, 5 svibnja, 2024

BRIGA KOMŠIĆA ZA STRANKU, VAŽNO DA SE ON UHLJEBIO: DF izbačen iz pregovora o formiranju vlasti u USŽ

Must Read

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Naša stranka (NS) izbacili su Demokratsku frontu (DF) iz pregovora o formiranju vlasti u Unsko-sanskoj županiji (USŽ). Zastupnik u Skupštini USŽ-a Amir Murić potvrdio je ovu informaciju za Klix.ba  ističući kako komunikacija između SDP-a i DF-a na razini USŽ nikada nije bila dobra zbog ranijih djelovanja ovih političkih subjekata u Skupštini USŽ.

“Praktično, u pregovorima o formiranju vlasti svaka stranka je nastupala pojedinačno. Zahtjev DF-a nije uzet u obzir i grupa ostalih odlučila je da ide bez nas u formiranje većine”, rekao je Murić.

Što se tiče komunikacije s lokalnom organizacijom Naše stranke, Murić je kazao kako se predsjednik Županijskog odbora DF-a u USŽ Ekrem Prošić jednom ili dva puta sastao s delegacijom Naše stranke, ali na sastancima nisu doneseni nikakvi posebni zaključci.

Naša stranka i SDP podržat će formiranje Vlade Unsko-sanske Županije  u kojoj će glavnu riječ imati A-SDA. Iz Naše stranke priopćili su kako će podržati predloženi saziv vlasti, ali da neće potpisati nikakav sporazum s A-SDA.

“Ideja Naše stranke, iako s jednim zastupničkim mjestom u Skupštini USŽ, bila je da se prema principima kako se to uradilo u Sarajevskoj županiji i drugim županijama formira bh. blok s lijevo orijentiranim političkim organizacijama, što i u slučaju naše županije podrazumijeva stvaranje bloka sa SDP-om i DF-om. Nažalost, ovaj pokušaj nije uspio iz razloga što su obje organizacije izrazile spremnost da formiraju bh. blok s nama, ali ne i jedna s drugom”, priopćeno je iz Naše stranke.

Murić  je rekao da županijski odbori nisu dobili nikakve upute iz vrha stranaka i da ga čudi da se ide u stvaranje nekakvog bloka” koji nema poveznice s nižim razinama vlasti.

“Osobno  me iznenadilo što se takva vrsta komunikacije nije prenijela na niže nivoe. DF je poručio da je SDP lider u pregovorima, a SDP se nije ozbiljno potrudio u USŽ-u organizirati sastanke koji će dovesti do toga da zajedno nastupamo kao blok”, kazao je Murić./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -