Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Što je Izetbegović rekao njemačkoj kancelarki o Erdoganovoj posjeti

Must Read

Na sastanku članova Predsjedništva BiH sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel večeras u Berlinu razgovarano je i o predstojećoj posjeti BiH predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

– Merkel nas je pitala da li će on doći i imati predizborni skup, jesmo li ga mi pozvali…Odgovorio sam da se radi o o skupu Unije evropskih turskih demokrata i njihovom kongresu kojem će prisustvovati Erdogan i ja sa njim, da je Erdogan prijatelj BiH i da nikada ništa loše Turska niti njen predsjednik nisu uradili u odnosu na BiH. Nema nikakvog razloga da mi imamo neki loš odnos prema tome što će on doći u BiH – rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH za Al Jazeeru.

Pojasnio je da lobiranje za glasove nije ništa novo, te da u BiH dolaze i hrvatski premijer Andrej Plenković i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

– I mi u istu ovu Njemačku znamo doći i lobirati za glasove. Zatim kod nas dolaze Vučić i Plenković, Dodik odlazi u Srbiju na predizborne skupove. Erdogan će biti u BiH i ne mislim da možemo imati bilo kakve probleme zbog toga. Imat ćemo radnu posjetu i mislim da možemo imati ponovo nešto dobro, definiran model financiranja autoputa prema Beogradu. Ne vidim zašto bi ta posjeta bila sporna za Njemačku jer nisu šefovi u BiH ni Njemačka ni Turska, a i Merkel i Erdogan su dobrodošli – rekao je Izetbegović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -