Subota, 18 svibnja, 2024

Bračni par iz Zadra primio i udomio 40 Sirijaca

Must Read

Za sedam obitelji iz Sirije prošlog je četvrtka Zadar postao novi dom, a Hrvatska stalna adresa. Tu će se zaposliti, odgajati djecu i, vjeruju, postati punopravni članovi ovog društva kojeg su sami izabrali za život, piše Zadarski.hr.

I to zahvaljujući zadarskom poduzetniku Mladenu Ninčeviću i njegovoj supruzi Sarah koji su sedam bračnih parova i njihovih 26-ero djece iz Sirije primili i udomili kao da su im najbliža rodbina i najbolji prijatelji.

Doveli su ih iz Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini, gdje su stigli iz Turske, pružili su im smještaj u svom novom hostelu od četiri zvijezdice i pobrinuli se da im sada, u ovoj najosjetljivijoj fazi prilagodbe na sve novo što ih okružuje, ama baš ništa ne nedostaje.

A najviše pažnje i ljubaznosti, pa im je uz Mladena i Sarah, na raspolaganju cijelo njihovo osoblje. Plan je da im se pronađe posao kako bi se sami mogli brinuti o svojim obiteljima, a nakon toga i dugotrajniji smještaj čije će financiranje prvih dvije godine, dok ne stanu na svoje noge, pomagati hrvatska država.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -