Subota, 18 svibnja, 2024

Dodik: Turska se ponaša navijački, ne vjerujemo u njezine dobre namjere

Must Read

Davatoglu_Ceric_bakirPredsjednik RS-a Milorad Dodik ponovio je danas stavove da se Turska u BiH „ponaša navijački“ te da „isključivo promovira“ stavove jedne, bošnjačke, strane, ustvrdivši i da na putu BiH ka NATO-u nije dobra uloga Turske, jer će to poslati poruku RS-u da „bude opreznija“ u tom pogledu.

S tim u vezi, Dodik ponavlja da vjerovatno i turska strana „zna za namjere RS-a“ da se provede referendum o ulasku BiH u NATO a koji će, kaže, biti obavezujući za srpske predstavnike vlasti.

„Ako RS kaže ‘Ne’ na referendumu, taj projekt se neće moći realizirati“, naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci iznoseći sumnju da Turska ignorira poziciju RS-a o tom pitanju.

Također, ponavlja i da ta zemlja pokušava da u BiH „izgradi drugačiju poziciju od one koju hoće RS“.

„Ne vjerujemo u dobre namjere Turske na ovim prostorima“, ustvrdio je Dodik i dodajući da je Turska „u dosadašnjem periodu pokazala da je navijački nastrojena i spremna da podrži samo političke zahtjeve Bošnjaka“.

On smatra da se Turska „upliće“ u neka od pitanja u BiH, jer želi da „ojača njenu državnost i stvaranje unitarne BiH“ i da će se u RS-u morati razmišljati o takvom ponašanju te zemlje.

Ponovio je i da „RS ne želi da put BiH u NATO ili Evropsku uniju bude i put promjena političkog sistema države i ostat će dosljedna tom stavu bez obzira na autoritete kao što je i NATO“. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda. Osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana vrhovnika hrvatske vojske pred kojim se 1945 povukla...

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -