Subota, 27 travnja, 2024

GRABAR KITAROVIĆ: Hrvati u BiH osjećaju se neravnopravnim, a u F BiH i nesigurnim

Must Read

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da BiH nema bez Hrvata, koji se sada osjećaju zakinutim i neravnopravnim, a u Federaciji BiH i nesigurnim, zbog čega sumnjaju u vlastitu budućnost u toj zemlji.
“Kao supotpisnica Daytonskog sporazuma, Hrvatska je jamac mira u BiH, gdje živi i hrvatski narod, kojem moramo osigurati ravnopravan položaj. Svim narodima u BiH želim mir i prosperitet, želim da BiH postane članica EU i NATO, jer u tome vidim trajno rješenje svih pitanja koja muče tu zemlju i uopće jugoistok Europe”, rekla je predsjednica Hrvatske za “Večernji list”.
Ona je dodala da joj je “zaista stalo do BiH”, s obzirom da je riječ o susjednoj i prijateljskoj državi, s kojom Hrvatska dijeli više od 1.000 kilometara granice, i čije sigurnosno stanje izravno utječe na Hrvatsku.
Predsjednica Hrvatske je rekla da u BiH treba razlikovati islam kao religiju mira i poštivanja vrijednosti koje i kršćanstvo poštuje, od onih ekstremista koji nastoje izobličiti, iskoristiti i izmanipulirati migrantske valove i islam kao takav./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH govori u UN-u o zlu negiranja genocida u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -