Petak, 27 rujna, 2024

MINISTAR IZ SJENE: Neformalni šef MVP-a Lagumdžija sudjeluje na IV Globalnom forumu u Bakuu

Vrlo

Bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH i šef bh. diplomatije Zlatko Lagumdžija jedan je od 30 aktualnih i bivših šefova država i vlada koji sudjeluju na IV Globalnom forumu “Na putu ka multipolarnom svijetu” u organizaciji Međunarodnog centra Nizami Ganjavi koji se održava u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.
Kako je priopćeno, Lagumdžija će voditi okrugli stol pod nazivom “Radikalizacija i migracije kao globalni sigurnosni izazov – kako doći do napretka u zajedničkom djelovanju”.

Tema ovih razgovora će u najvećoj mjeri biti posvećena ne samo situaciji u BiH i okruženju, već i globalnim izazovima proisteklim iz radikalizacije koja dovodi do nasilnog ekstremizma i migranstke krize, a čija sistemska rješenja mogu biti zasnovana samo na izgradnji društva zajedničkih vrijednosti.

Iako na ovoj konferenciji sudjeluje kao član Madridskog kluba, Lagumdžija, bio ili ne bio ministar vanjskih poslova, i danas u MVP  ima svoju mrežu moći koja za njega radi.

On i kad je bio u opoziciji slao je ljude na destinacije da mu odrađuju posao. Ljudi koji planski idu danas u Washington i Brusseles idu jer ih je on od prije namjestio. Primjerice, oba savjetnika iz njegova Kabineta dok je bio šef MVP-a, Igor Lincner iz Zenice i Danijela Babić iz Banja Luke, u MVP poznatija kao “Lepa Brena”,  otišli su u Brusseles u posljednji dan njegovog mandata i tamo će sjediti iduće četiri godine.

Osim ako ih Crnadak ne povuče. A Crnadak ih nema kada povući jer mu Lagumdžijini kadrovi iz MVP-a raspišu toliko putovanja da Crnadka skoro i nema po Sarajevu.

I dok Crnadak putuje po svijetu, s osjećajem važnosti i uvjerenjem kako  odrađuje silan posao, Lagumdžijini kadrovi u MVP brifiraju strane ambasadore i vode vanjsku politiku. Lagumdžija pak, dok je bio u MVP nije putovao na svaku moguću i nevažnu destinaciju.

Tamo , tada, kada je  Zlatko ministar,  u egzotične i nevažne zemlje slali su se anti-sdp kadrovi da ne ometaju Velikog Vođu.

Zato je Zlatko jako zadovoljan trenutnom vlašću. Niši šef SDP-a. Fakture za bivšu vlast mediji dostavljaju Nikšiću. Preko stranih prijatelja kupio si mir od strane Tužiteljstva. Izgubio si dakle vlast a imaš i dalje cijelo bivše ministarstvo pod sobom. I to  gratis.

Da parafraziramo Lagumdžiju, njega možete mrziti ili voljeti, ali mu na sposobnosti da čak i kao oporbenjak kontrolira bivše ministarstvo valja čestitati. 😉

I dok on tako šara po svijetu,  Bakir Alispahić, taj mali AID-ov vražičak i  Binladenov jaran (prema BH danima) od Zlatkovih kadrova dobija informacije i šara po internetu. Friške službene informacije, koje imaju oznaku “interno” i “tajno”. Dakako potpuno suprotno zakonu, kako dotični već i zna. No bez kazne i bez ulijetanja SIPA-e u prostore MVP-a. Tužiteljstvo BIH također ne vidi razloga da čačka po ovom privatnom ministarstvu šefa Bošnjačkog instituta.

Ministarstvu koje tek formalno pripada državi. I čiji je kolektivni šef formalno Predsjedništvo BIH a ne Zlatko.

A sve te podatke Alispahiću, kopira stanoviti Perković.

Tako je to na žalost u Hrvata. Svaki Hrvat ima svog Perkovića. Birokratskog tića. Koji nije plaćen da podmeće. Al eto, tu i tamo, naprosto mu se omakne. Ukorijene se neke transgeneracijske navike.

G.L. l Poskok.info

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAOS U SABORU: Grmoja i Selak Raspudić razbucali Zekanovića u 2 min

Slobodan govor saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je svojih pet minuta iskoristio kako bi se osvrnuo na govore saborskih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -