Petak, 27 rujna, 2024

POTPUNI PREOKRET: SDA traži entitet za Bošnjake i ne namjerava odustati od tog!

Vrlo

Član Predsjedništva BiH i prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović ekskluzivno je za TV1 otkrio da je osmišljen model za provođenje presude Ustavnog suda BiH u vezi sa Mostarom, koji je, nada se, prihvatljiv i za HDZ BiH i za SDA.

“Mi smo osmislili model za Mostar koji bi sačuvao jedinstven grad, imao jednog gradonačelnika, jedan proračun, jedinstvenu administraciju i unutar toga jednu posebnu podjedinicu koja bi pomogla Bošnjacima, odnosno Hrvatima da imaju dio lokalne samouprave za koju su zainteresirani. To je, vjerujem, prihvatljivo i za HDZ BiH i za SDA”, pojasnio je Izetbegović u razgovoru za TV1.

Je li SDA u zagovoranju entitetskog uređenja Mostara predlaže da granice tog entiteta budu rađene po etničkoj ili nekoj drugoj logici nismo dobili službeni odgovor. Tek nam je jedna simpatizerka ove stranke kazala kako se trebaju poštovati geografska načelela. Npr. tok Neretve.

HDZ BiH se zalaže za jedinstven Mostar, dok prijedlog koji nudi SDA nosi podjelu Mostara, kazala je član Interresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Borjana Krišto, javlja TV1.

Krišto je još kazala da se o ponuđenom rješenju presude “Sejdić – Finci” može razgovarati, te dodala da će se stranka iz koje dolazi pridržavati presude Ustavnog Suda BiH za Grad Mostar.

Sjednica Interresorne radne skupine je u tijeku./HMS/

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAOS U SABORU: Grmoja i Selak Raspudić razbucali Zekanovića u 2 min

Slobodan govor saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je svojih pet minuta iskoristio kako bi se osvrnuo na govore saborskih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -