Četvrtak, 26 rujna, 2024

Trans redateljica Lana Wahchowski u novoj kampanji Marca Jacobsa

Vrlo

Inteligentna, duboka, dirljiva – riječi su kojima je Marc Jacobs opisao Lanu Wachowski kada ju je po prvi puta uočio na dodjeli humanitarne nagradeHuman Rights Campaign Visibility Award u 2012. Bio je opčinjen njezinimgovorom zahvale koji je opisao kao niz misli i ideja koje su oduvijek ispunjavale njegov um i srce, ali nisu nikada bile izrečene.

Iz tih razloga odlučio je odabrati upravo nju kao lice koje će predstavljati novu modnu kampanju SS16 za proljeće/ljeto 2016. Lana je do sada bila poznata kao pionirka trans žena u filmskoj industriji, zaslužna uz svog brata Andya za Matrix trilogiju (1999-2003) i V for Vendetta (2006).

JACOBS JE PRIVUČEN WACHOWSKOM ZBOG NJENIH INTELEKTUALNIH STAVOVA I INSPIRATIVNE PROŠLOSTI TE ŽELI ISKORISTITI PUBLICITET OKO KAMPANJE KAO PRILIKU ZA PROMICANJE SVIJESTI O RAZLIČITOSTIMA TE SMATR DA BI OVO MOGAO BITI PRIJELOMAN TRENUTAK U MODNOJ INDUSTRIJI.

„Spektar pojedinaca/ki … koji/e personificiraju ovu modnu kolekciju svojom individualnošću … utjelovljuje i slavi duhovnost, ljepotu i ravnopravnost.“

Marc Jacobs se u modnoj industriji već isticao  odabirom originalnog castinga. Za svoju prvu kolekciju odabrao je Kim Gordon, a iz prošle godine pamtimo znamenitu kampanju u kojoj su angažirane zvijezde poput Winone Ryder, Sofie Coppole i Cher za AW15. Ovoga puta nadmašio je samog sebe odabirom transrodne redateljice Lane Wachowski.

Njegov  izbor još je jedan korak naprijed prema zastupljenosti transrodnih osoba u modnoj industriji. [M.S.] Dazed

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Papa u Luksemburgu: Pomozite zemljama u razvoju i imajte više djece

Papa Franjo pozvao je u četvrtak čelnike Luksemburga, malene nacije razvijenog gospodarstva i s najvećim brojem milijunaša po stanovniku...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -