Četvrtak, 2 svibnja, 2024

BIT ĆETE IZNENAĐENI Ovo je prosječna plaća Kineza iz gradskih područja!

Must Read

Prosječna godišnja primanja u kineskim gradskim područjima popela su se na 49 969 yuana (oko 8 060 američkih dolara) u 2014. godini, no jaz između primanja u različitim industrijama također se povećava…
Kineski Državni zavod za statistiku u srijedu je objavio izvješće koje pokazuje kako su prosječna primanja za gradske poslove u javnim institucijama u Kini porasla za 7,1 posto u prošloj godini. Prosječna plaća u privatnom sektoru u kineskim gradskim sredinama porasla je za 9 posto u istom razdoblju.
No jaz u bogatstvu unutar industrija također se širi. Pekinški List mladih objavio je statistike zavoda rekavši rekavši kako je jaz u prihodima između onih najviših i najnižih u kineskom javnom sektoru u gradskim područjima porastao na 79 917 yuana u 2014. u odnosu na 73 833 yuana u 2013.
U privatnom sektoru razlika u dohotku između onih koji zarađuju najviše i najmanje bila je 24 182 yuana u 2014., oko 25 posto više u usporedbi s 19 415 yuana zabilježenih godinu prije.
Poslovi s najvišim prosječnim primanjima u zemlji su u financijskom i informacijskom uslužnom sektoru. U oba sektora zabilježena su godišnja primanja koja prelaze 100 000 yuana u 2014., stoji u izvješću zavoda.
Najveći jaz između niskih i visokih primanja zabilježen je u kupac-poslužitelj uslužnom sektoru za 2014. Statisitke zavoda pokazuju kako je najviše primanje u ovoj industriji pet puta više od najniže visine zabilježenih primanja. Za njom slijede kineski kulturni sektor te sport i zabava, gdje su najviša primanja oko četiri puta više od najnižih.
Izvješće zavoda također pokazuje kako istočna Kina bilježi najviši rast proječnih primanja u javnom sektoru za prošlu godinu, a za njom slijede od najviših do najnižih središnja, zapadna i sjeveroistočna Kina. U privatnom sektoru, središnja Kina bilježi najviši rast prosječnih primanja, a za njom slijede istočna, zapadna i sjeveroistočna Kina, prenosi CRI.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Milanović: Pregovori su prljaviji nego ikad. Ovo će biti teška borba. Ovo je tek počelo..

Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -