Petak, 27 rujna, 2024

NEČUVENO Na dan kad je imenovana nova vlada F BiH , stara, nezakonita usvojila nekoliko važnih odluka

Vrlo

Na dan kada je imenovana nova Vlada F BiH, nezakonita Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, koja je održana u Mostaru, dala prethodne suglasnosti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za izdavanje energetskih dozvola za više gospodarskih društava.

Kako je priopćeno iz Vlade FBiH, riječ je o izdavanju dozvola za izgradnju vjetroelektrana koje su podnijeli JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, za izgradnju VE „Podveležje”, gospodarsko društvo KONCIG d.o.o. Posušje za izgradnju vjetroelektrane „Debelo brdo” i tvrtka F.L.Wind d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju VE „Jelovača”.
Nezakonita Federalna vlada se, kako je priopćeno, upoznala s Finalnim izvješćem Federalne uprave za inspekcijske poslove o realiziranim inspekcijskim nadzorima 48 subjekata s područja FBiH koji su aplicirali za poticaje u poljoprivredi, te odlučila da budu isplaćeni poticaji za proizvodnju namijenjenu izvozu, a prema rokovima koji su realno mogući.

Vlada je usvojila informacije Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o primjeni Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u Federaciji BiH, o realizaciji kreditnih sredstava osiguranih Proračunom Federacije BiH za 2012., 2013. i 2014. godinu.

Također, prihvaćena je Informacija ovog ministarstva o aktivnostima na realizaciji javne nabavke za izbor stručnog konzultanta za pružanje konzultantskih usluga pregovaranja, vođenja pregovora i izradu ugovornog modaliteta za potrebe Vlade u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na području Federacije BiH.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAOS U SABORU: Grmoja i Selak Raspudić razbucali Zekanovića u 2 min

Slobodan govor saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je svojih pet minuta iskoristio kako bi se osvrnuo na govore saborskih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -