Četvrtak, 26 rujna, 2024

UŽAS Islamska država strijeljala 13-icu dječaka zbog nogometne utakmice

Vrlo

Militanti Islamska države pogubili su 13-icu maloljetnih dječaka zbog gledanja nogometne utakmice između Iraka i Sirije, koje se odigrala u sklopu Azijskog prvenstva.

Dječaci su uhvaćeni kako gledaju utakmicu na televiziji u iračkom gradu Mosulu, koji od prošlog ljeta kontrolira Islamska država.

Nakon toga, maloljetnike su izveli pred sud, gdje im je osuđeni na smrtnu kaznu.
Na glavnom mosulskom trgu, dječaci su strijeljani pred mnoštvom javnosti, koja je promatrala ubijanje nevinih dječaka.

‘Nakon brutalnog smaknuća, tijela djece ostala su ležati satima, jer njihovi roditelji (strahujući za vlastiti život) nisu se usudili maknuti ih kako bi ih mogli mirno pokopati“, javlja aktivistička grupa anti- ISIS „Raqqa is Being Slaughtered Silently“. (Raqqa – grad koji u tišini kolju).

 

Ova mala aktivistička grupa sastoji se od nekolicine građana, koji potajno dokumentiraju i snimanje šokantna događanja, ubojstva, zvjerstva, klanja i ostale strahote, koje provodi Islamska država od kada je osvojila veliki dio Iraka i Sirije.

Aktivisti su priopćili da su dječake militanti poredali i zatim otvorili automatsku paljbu na njih, dok ih nisu sve ubrzo smaknuli, u javnosti.

„Zločin“ ovih dječaka – kako su članovi IS-a izjavili, prije samog njihovog pogubljenja, bilo je kršenje zakona zbog gledanja nogometne utakmice, jer to nije u skladu sa islamom.

Ova vijest nastupila je samo par dana nakon što je IS objavio video zapis, također iz Mosula, u kojem su prikazana dva muškarca, osuđena na smrt, zbog svojih homoseksualnih sklonosti.

I njihova presuda glasilaje kršenje šerijatskih zakona i vrijeđanje islama, a kazna – smrt i to bacanjem sa zgrade.

 

 

 

 

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -