Published On: Pet, ožu 20th, 2020

911 SVOJIM GRAĐANIMA: „Nemate toaletnog papira? Pobogu, ne zovite za to nas, budite kreativni!     

Amerikanci koji „pate“ zato što su ostali  bez toaletnog papira počeli su zvati spasilačku službu. Službena stranica usluge 911 čak je bila prisiljena objaviti apel Amerikancima.

Spasilačka služba 911 pozvala je Amerikance da ih prestanu maltretirati s pozivima da im je ponestalo toaletnog papira.

“Ne zovite 911 samo zato što vam je ponestalo toaletnog papira. Preživjet ćete i bez naše pomoći”, navela je policija u javnom priopćenju.

Naveli su mnoge povijesne primjere kako su ljudi živjeli bez toaletnog papira prije nego što je postao svakodnevni predmet naš osobne higijene.

“Povijest nudi brojne druge mogućnosti za vas kada osjetite potrebu za rolom svog omiljenog mekog, ultra plišanog dvoslojnog papira s mirisom limuna.

Mornari su koristili stare konope i užad za sidro natopljene u slanoj vodi. Stari Rimljani koristili su morsku spužvu na štapu, također zasićenu slanom vodom. Mi smo obalna zemlja. Imamo puno slane vode. Korištene su čak i morske školjke“, navodi se u priopćenju policije iz Newporta.

Maje su koristile kukuruze, a kolonijalni Amerikanci također su koristili korun od kukuruza. Poljoprivrednici nisu koristili samo kukuruzne korune, nego i stranice iz brošura o poljoprivrednicima. Mnogi Amerikanci su iskoristili brojne stranice izvađene iz besplatnih imenika kao što su „Sears“ i „Roebuck“. Božićni katalog „Sears“, koji je četiri puta deblji od uobičajenog kataloga, može osigurati higijenu tročlane obitelji od prosinca do Valentinova ili čak na do dana svetog Patrika.

Uvijek postoje alternative toaletnom papiru. Prijemnice za hranu, novine, krpe, čipke, pamučne kuglice i prazan toaletni papir. Uz to, postoji mnogo lišća koje se također može sigurno koristiti. Vijesti o Majci Zemlji će vam reći kako napraviti vlastite salvete od petnaest različitih listova. Ako sve pođe po zlu, imate stranice dnevnih listova. Počnite spremati i reklamne kataloge koje primate poštom, a koje obično bacate u smeće. Budite kreativni. Budite strpljivi. Nedostaje vam toaletnog papira. I ovo će proći. Samo nemojte zvati 911. Mi Vam ne možemo vam donijeti toaletni papir”, navodi se u policijskom službe 911 iz Newporta.