Published On: Čet, ruj 24th, 2020

8 trikova za pranje rublja koji će ti promijeniti navike

Ruku na srce, pranje rublja doista može biti prava noćna mora. Stoga pogledaj neke od najmudrijih i najneočekivanijih trikova za pranje odjeće.

Bijeli kruh može skinuti mrlje od ruža.

Ponekad si ne možeš pomoći i ruž za usne završi na odjeći. Prije napada panike uzmi komad bijelog kruha i ukloni koru. Zgnječi kruh u kuglicu i trljaj mrlju. Sve što ostane trebalo bi izići nakon što opereš u perilici rublja.

Koristi ovu kombinaciju za uklanjanje mrlja od tinte.

Tko bi rekao da će sredstvo za dezinfekciju ruku i lak za kosu biti kriptonit za mrlje od tinte? Na zamrljano mjesto nanesi sredstvo za dezinfekciju ruku i lak za kosu i ostavi 10 minuta da djeluje. Tinta će iscuriti; operi potom komad odjeće kao i obično.

Mast više nije problem.

Utrljaj kredu ili posipaj dječji puder na svježe mrlje od masnoće da upiju ulje. Ponovi ako je potrebno pa operi kao i obično.

Asprin može pomoći i kod pranja odjeće, a ne samo kod glavobolje.

Ako na košuljama nađeš mrlje od znoja, pokušaj ih namočiti u dva zdrobljena aspirina otopljena u pola šalice tople vode. Namači nekoliko sati.

Odjeća će dobiti slatki miris.

Namoči ručnik u omekšivač i pusti da se osuši. Svaki put kad upotrijebiš sušilicu ubaci taj ručnik – ostavit će odjeću lijepa mirisa. Alternativno možeš koristiti sprej za odjeću nakon pranja.

Ubrzaj vrijeme sušenja.

Kako bi ubrzala vrijeme sušenja rublja, stavi suhi ručnik zajedno s mokrom odjećom u sušilicu. Ručnik će pomoći upiti vodu. Samo ga izvuci nakon otprilike 15 minuta kako ne bi i dalje pridonosio vlazi u stroju.

Oživi svoju skupljenu odjeću.

Zar ne mrziš kad ti se odjeća smanjuje u pranju? Namakanjem skupljene odjeće u regenerator za kosu i vodu (ne previše hladnu ili vruću) na nekoliko sati, pomoći ćeš joj da se vrati u svoje (gotovo) izvorno stanje.

Oživi lakiranu kožu.

Sredstvo za čišćenje prozora djeluje poput finog tretmana za lakiranu kožu. Jednostavno je poprskaj i obriši kako bi je očistila i vratila sjaj, piše Miss7.