Published On: Sri, sij 20th, 2021

6 STOLJEĆA STRANIH UPRAVITELJA U BIH: Bundestag potvrdio kandidaturu Schmidta

Njemački Bundestag upravo je glasanjem službeno potvrdio kandidaturu Chistiana Schmidta kao njemačkog kandidata za visokog predstavnika u Koloniji.

Time je od danas Schmidt i formalno kandidat za ovu poziciju.

Kako pišu Nezavisne novine, Vlada Njemačke je u proteklih dva mjeseca obavijestila sve članice Vijeća za implementaciju mira i ostale međunarodne partnere da Njemačka planira predložiti svog kandidata, ali bez navođenja imena, jer je Schmidt formalno mogao postati kandidat tek nakon potvrde u Bundestagu.

Kako je rečeno, u medijima, proteklih mjeseci bilo je mnogo špekulacija, na koje Njemačka nije mogla odgovoriti, jer Schmidt formalno nije bio kandidat.

Kako saznaje banjalučki list, Njemačka odbacuje špekulacije koje su se pojavile u medijima o tome da je Schmidtov dolazak dogovoren s Rusijom, da Vlada SAD nije bila obaviještena, kao i ostale špekulacije.

Njemačka želi raditi s svima bez razlike u Koloniji na ispunjavanju 5+2 uvjeta za zatvaranje OHR-a, kako bi BIH što prije mogla biti primljena u EU.

KRITIČARI SVIH SEM SAMIH SEBE: Kada će OHR sankionirati korumpiranog Inzka, Petritscha i Shillinga? Ashdown se spasio smrću…