Published On: Čet, ruj 15th, 2022

31 godina od predstavljanja pjesme “Moja Domovina”

U ratno vrijeme nastale su brojne domoljubne pjesme koje se i danas često zapjevaju. Krajem ljeta 1991. udružili su se estradni umjetnici i stvorili pjesmu “Moja domovina”.

Dok je neprijatelj nemilosrdno napadao Hrvatsku, u obranu domovine uključila se i estrada. Njihovo oružje bila je pjesma.

Na njezine taktove rijetki ostaju ravnodušni. Prvi put nju je javnost vidjela prije 31 godinu u središnjem Dnevniku HRT-a, 15. rujna 1991. godine

Najpoznatiji glasovi iz svih dijelova zemlje okupili su se u tonskom studiju Krešimir Hrvatskoga radija i otpjevali su pjesmu čije riječi spajaju i pozivaju na ljubav prema domovini. Nakon trideset godina rijetki su oni koji ne znaju njezine riječi.

Pjesma “Moja Domovina” postala je neslužbena himna.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
14 dana prije

neka pati kome smeta, Hrvat je viceprvak Svijeta

Čedo
Čedo
13 dana prije

Francek dao milion kuna da se napravi pjesma,koja će se pjevati.Ali se slabo pjeva.Niko ništa.Dok je Franjo plaćao svi su bili zadovoljni.

OrasjeHR
OrasjeHR
13 dana prije

Podlo, perfidno, konstantno se podmiće kako Hrvati u prigodama pjevaju ovu pjesmu. ja ju nikada nigdje nisam čuo, a da nije bilo u backgroundu režirano. Lijepa je, imala je smisla kada je otpjevana iako je pola onih pjevača pjevalo da nebi išlo na crtu. Bolje pjevat po Zg i podrumarit neg ratovat.
Pjesma se ponovno popularizira s ciljem da izbaci/zamjeni Thompsonovu pjesmu Lijepa li si!